Vladika Teodosije obišao Crkvu u naselju Dubočica

Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Teodosije obišao Crkvu u naselju Dubočica

LESKOVAC

Vladika Raško prizrenski  Teodosije i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  obišli su danas crkvu Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica na kojoj su završeni gradjevinski radovi a čija izgradnja je , na inicijativu vernika i crkve,  započeta 2005. godine.

Gradonačelnik Goran Cvetanović podsetio je da je nastavak izgradnje ove svetinje pokrenut u 2014. godini, kada su otpočeli >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radovi na završetku krova i izradi fasade.

„U 2015. nastavili smo sa unutrašnjim malterisanjem, gletovanjem zidova hrama i pripremama za fresko slikarstvo. Za sve ove radove do sada smo uložili oko 14 miliona dinara, a planiramo da do kraja 2016. izdvojimo još 5 miliona. Naš cilj je da i u ovoj godini realizujemo niz aktivnosti koje će obezbediti dugoročno rešenje problema u pogledu uslova rada crkve, s obzirom na to da se sada bogosluženja obavljaju uoči nedelja i praznika i na dane praznika u letnjim mesecima. U 2016. godini nastavljamo sa radovima na unutrašnjem i spoljašnjem osvetljenju hrama.“

Episkop Raško-prizrenski Gospodin Teodosije zahvalio se na trudu i sredstvima koje grad ulaže da bi se ovaj hram završio.

„Ovo je zaista predivan hram i meni je posebno drago da je on posvećen prepodobnom Simeonu Mirotočivom Stevanu Nemanji, našem rodonačelniku, rodonačelniku svete loze Nemanjića. Dugo sam bio iguman u manastiru Dečani, a tu je najlepše oslikana loza Nemanjića, koja nam je ostavila sve ono što nam je potrebno da kao narod budemo ono što smo bili kroz istoriju i danas. I u državotvornom, i u duhovnom i u crkvenom smislu su nam Nemanjići trasirali put. Ovaj grad može da se zaista diči ovim hramom.“

i

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.