Vlada mora da smeni Stefanovića

Izvor: B92, 14.Jun.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada mora da smeni Stefanovića"

Leskovac -- Vladimir Pavićević iz Nove stranke kaže da će Vlada biti u teškom prekršaju ukoliko ministar unutrašnjih poslova ne podnese ostavku zbog afere sa doktoratom.

Zamenik predsednika Nove Stranke Vladimir Pavićević izjavio je danas da će biti znak da je Vlada Srbije u teškom prekršaju ukoliko ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ne podnese ostavku ili ne bude smenjen zbog sumnje da je plagirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delove doktorske disertacije.

"Ako ne podnese ostavku, onda mora da bude smenjen, ako ne bude smenjen, to će biti znak da je Vlada Srbije u teškom prekršaju", kazao je Pavićević u centru Leskovca gde je učestvovao u akciji potpisivanja i deljenja "doktorskih" diploma.

On je dodao da je Stefanović svoju disertaciju odbranio pred komisijom "u kojoj više od polovine članova nije bilo u mogućnosti da prati, jer ne razumeju srpski jezik".

Megatrend i Stefanović su u nekoliko navrata odbacivali optužbe, a juče je Senat Megatrenda saopštio da nema razloga za postupak postupka za poništenje njegove diplome, dok je Stefanović rekao za Nedeljnik da ništa nije plagirao.

"I Stefanovićev mentor, rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović je napravio jedan strašni akademski prekršaj. Utvrđeno je i ministar prosvete je to ustanovio, da je on lažirao svoju doktorsku disertaciju", istako je Pavićević, koji je i narodni poslanik Nove Stranke.

Podsetimo, Jovanović je demantovao te navode.

"Sad sam u Londonu i upravo držim dokaz da sam govorio istinu. Čim se u ponedeljak vratim biće sve jasno. Javnosti ću prezentovati taj dokaz kao i celokupnu dokumentaciju koja se vezuje za moj doktorat i doktorsku disertaciju", rekao je Jovanović.

Jovanović je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv "svih aktera ujdurme" oko njegovog doktorata, za koju tvrdi da je politički motivisana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.