Višnji presudila sekira

Izvor: Glas javnosti, 30.Jun.2009, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višnji presudila sekira

LESKOVAC - Veliki broj voćara iz 13 opština u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu na jugu Srbije juče su u svojim voćnjacima posekli stabla višanja punih slatkih plodova kako bi izrazili nezadovoljstvo ponašanjem otkupljivača višnje. Višnjari Goran Pavlović, Milorad Marković, Jovica i Bratislav Tasić iz Rudara kod Leskovca kažu da ih otkupljivači ucenjuju cenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i količinom otkupa.

Milorad Marković iz Rudara kod Leskovca tvrdi da je posekao više od 250 stabala višanja sa plodom.

Omča oko vrata

Zorica Mitić, čiji su ukućani posekli skoro 300 stabala višanja sa plodovima, kaže da je situacija takva da seljak „sam sebi stavlja omču oko vrata“. Ona i njen suprug Jovan, kao i ostali voćari sa juga Srbije, traže hitno angažovanje resornih ministarstava i oglašavanje države povodom otkupa jagoda, višanja, malina i drugih plodova, kako bi ih zaštitili od osionog ponašanja i divljanja otkupljivača i sprečili ucenjivanje koje se nad njima sprovodi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.