Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2024, 19:58

Viši sud u Leskovcu potvrdio kaznu Miroljubu Petroviću na 100.000 dinara, umrlim mladićem se niko nije bavio

LESKOVAC

Presudom Višeg suda u Leskovcu odbijena je žalba Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu izjavljena u delu odluke o krivičnoj sankciji i potvrđena presuda Osnovnog suda u Leskovcu, kojom je zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo okrivljeni M.P. iz Petrovca oglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara, saopšteno je danas.

Oduzeti su mu i predmeti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izvršenja krivičnog dela – tinkture, ekstrakti, čajevi i sokovi. Time je pravosnažno okončan postupak koji je je bio pokrenut na osnovu optužnog predloga ovog tužilaštva, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, pod lupom pravosudnih organa Miroljub Petrović našao se još početkom 2019. godine nakon što je u javnosti otkriveno da on svoje „lekove“ skupo naplaćuje, a da oni zapravo ne leče. Policija je otkrila da tinkture spravlja upravo u improvizovanoj laboratoriji u svojoj kući u Petrovcu.

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu je jula 2022. godine podnelo optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, piše Nova S.

Nakon optužbe Biljane Jovanović da je Petrović doprineo smrti njenog brata Slavča Petrova, kome je prepisao svoje preparate i lečenje u svom „Centru za zdravstveni oporavak” zbog tumora na mozgu, tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo je istražni postupak kako bi se utvrdilo da li se Petrović bavio nadrilekarstvom.

Petrovića je policiji prijavila porodica preminulog pacijenta, a do sada su slični slučajevi pokretani uglavnom po prijavama oštećenih.

Nadrilekarstvo je regulisano članom 254 Krivičnog zakonika, u kome se navodi da će onaj ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga, biti kažnjen novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine, prenosi BBC. (kraj) LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.