Violinista Nemanja Radulović svira u rodnom Nišu, ulaz besplatan

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jun.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Violinista Nemanja Radulović svira u rodnom Nišu, ulaz besplatan

Osim u Leskovcu, virtuoz Nemanja Radulović sviraće ovog meseca i pred publikom u Nišu, a kako je najavljeno iz Studentskog kulturnog centra, koncert će za građane biti besplatan. Zakazan je za 25. jun u 21 sat, na Letnjoj pozornici.

Na koncertu će, kako je najavljeno, Radulović sa orkestrom Double sens izvesti dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Hačaturijana, Šostakoviča i Rimski-Korsakova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Nemanja Radulović je inače rođen i odrastao u Nišu, a svojim talentom je očarao svet.

Godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja - navode iz SKC-a.

Među nagradama koje je dobio su, navode, i Jozef Joakim u Hanoveru, Stradivarius u Kremoni, dok je 2014. godine u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti.

U svojoj diskografiji ima 10 albuma, dodaju, dok je poslednji, Bajka, objavljen 2018. godine.

Pokrovitelj koncerta je Grad Niš, a organizuju ga SKC i NKC uz podršku javnih ustanova Niša.

Podsetimo, Radulović nastupa poslednje festivalske večeri na leskovačkom Ledamusu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nemanja Radulović ponovo svira u rodnom gradu

Izvor: Megafon.co, 12.Jun.2019

Nemanja Radulović, svetski poznat violinista iz Niša, stiže u rodni grad. Sa orkestrom ”DOUBLE SENS” održaće veliki koncert na Letnjoj pozornici 25. juna u 21 sat.. “Za sve one koji budu želeli da čuju ovog virtuoza na violini, ulaz je besplatan”, najavljuju organizatori.. Na koncertu...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.