Izvor: JUGpress.com, 28.Jun.2022, 19:47

Vidovdanski prijem za mlade leskovačke sportiste

LESKOVAC

Tradicionalni Vidovdanski prijem za mlade leskovačke sportove koji se takmiče u individualnim sportovima a prisustvovala su mu i deca iz dijaspore – učesnici Kampa RTS-a 2022. u Leskovcu,

Leskovac veliku pažnju poklanja sportu i sportistima, ove godine izdvajanja za sportske klubove iznose 120 miliona dinara, a ista tolika suma opredeljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se za rad SRC Dubočice, a do sada je oko 200 miliona uloženo u uređenje sportskih hala, terena i igrališta, sala, avantura parka. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću u Leskovcu se gradi jedan od najlepših stadiona u vrednosti od 2,5 milijarde dinara, a završetak očekujemo krajem ove godine, iako je trebalo da bude marta naredne”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

” Danas su sa nama deca iz zemalja Evrope i regiona i sportisti iz 35 klubova koji treniraju 21 individualni sport”, rekao je Cvetanović i okupljenim mladim sportistima poručio “Želim vam da ostvarite svoje snove”.

Cvetanović je oskoristio današnji Vidovdanski prijem da članu Gradskog veća i kapitenu RK Dubočica 54 Andriji Atanaskoviću, koji je proglašen najboljim strelcem Arkus lige, uruči priznanje.

Iva Petković iz Plivačkog kluba “Leskovac” se posebno zahvalila grdaonačelniku zbog svojih uspeha a najveći je nastup na Centralnom evropskom prvenstvu i osvajanje 3. mesta na Susretu reprezentacija u Sloveniji.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim gradonačelniku Cvetanoviću, koji je prepoznao moj talenat i ljubav prema plivanju i nagradio me Oktobarskom nagradom, nekoliko puta sam proglašena za sportsku nadu grada Leskovca, dobitnica sam novčanih nagrada koje Grad daje uspešnim sportistima,“ pričitala je ova mlada plivačica spremljeni tekst.

Isto je uradila i Tanja Antić iz Atletskog kluba Dubočica koje je rekla i da je ona juniorska reprezentativka Srbije na 5000 m i 10.000 metara, kao i da je učesnica balkanskih i republičkih prvenstava Srbije na kojima je osvajala mnogo medalja.

„Za postignute rezultate zahvalila bih se lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem za punu podršku koju imam,“ pročitala je ona.

Ispred učesnika Kampa Leskovac 2022. Andrej Ignjatović iz Italije se zahvalio organizatorima i gradu Leskovcu na gostoprimstvu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.