Viatec iz Beograda najavio zapošljavanje 300 radnika

Izvor: juGmedia, 18.Nov.2013, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viatec iz Beograda najavio zapošljavanje 300 radnika

LESKOVAC/LEBANE – Konsalting firma Viatec D.O.O iz Beograda otvoriće fabriku za preradu drveta u selu Ždeglovu kod Lebana i zaposliće 300 radnika, među kojima i mnoge visokoškolce.

Potpredsednik te firme Saša Marković izjavio je za agenciju Jugmedia da je taj kraj izabran zbog velikog broja strugara, blizine drvene građe, odnosno, belog bora, ali i zbog velikog broja nezaposlenih.

“Očekujem da ćemo zapošljavanjem 300 radnika preobratiti lebanski kraj”, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kazao je Marković.

Kompleks sa desetak objekata i dve trafostanice se čisti i reparira od petnaestogodišnje zapuštenosti. Prostire se na površini devet hektara, a glavna proizvodna hala zauzima 5.000 kvadrata, pored koje vlasnici nameravaju da dograde sušaru. Kompkes je kupljen od nekadašnjeg “Prvog maja”.

“U prvoj fazi, početkom meseca, planiramo da zaposlimo pedeset ljudi, a kasnije još 450. Naš plan je da fabriku opremimo ful, da stvorimo dobre uslove za rad”, kazao je Saša Marković.

U Lebanu bi ovo bio prvi dolazak većeg investitora i prvo masovnije zapošljavanje radnika.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.