Venecijanska maska sa paprikama - karneval večeras u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2023, 15:25

Venecijanska maska sa paprikama - karneval večeras u Leskovcu

Ulicama Leskovca večeras će prodefilovati karnevalisti iz Evrope i nastupiti karnevalske grupe u znak otvaranja jednog od najprestižnijih karnevalskih skupova - “43. FECC Konvencije”. Kao predlog trajnog sećanja na konvenciju koja će trajati do 20. maja u tom gradu, na trgu će biti otkriveno i spomen-obeležje.

U nedelji konvencije evropskih festivalskih gradova, gosti će moći da obiđu manastir Svetog Jovana Krstitelja, crkve Odžaklija i Sveta Trojica, Narodni muzej >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Gradsku kuću , kanjon reke Vučjanke, arheološko nalazište Justinijana prima i Sijarinsku banju.

foto: Grad Leskovac Planiran je i obilazak Vranja i Vlasinskog jezera u susednom Pčinjskom okrugu i Niš kao Leskovcu najbliži univerzitetski centar, kao i održavanje radionica za izradu maski i kostima.

U sklopu svečanog otvaranja će od 16:45 do 19 sati biti održan defile učesnika od trga do Leskovačkog kulturnog centra i Karneval u sklopu koga će nastupiti karnevalske grupe i biti organizovan vatromet i puštanje lanterni.

Tokom trajanja nedelje okupljanja karnevalskih gradova plan je da se održi i Generalna skupština, kao i prezentacija kandidata za održavanje naredne “FEKK konvencije”.

Podsetimo, Leskovac je grad u kome se Karneval održava skoro dve decenije, a gradonačelnik tog grada Goran Cvetanović je februara ove godine na Skupštini Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije reizabran za predsednika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.