Izvor: JUGpress.com, 27.Jun.2021, 18:29

Venac u znak sećanja na stradale na Košarama

LESKOVAC

Obeležavajući Vidovdan pripadnici Udruženje Herojska 549. motorizovana brigada „​Car Dušan Silni“ i Srpskog pokreta Dveri položili su vence na spomen česmu Leskovčanima stradalim u ratovima od 1990. do 1999. godine kao znak pažnje i sećanja na njihove žrtve i junačka dela. Obraćajući se okupljenima Predrag Mitrović je istakao da smo sami krivi ukoliko dozvolimo da izbledi sećanje na imena >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ispisana na ovom spomeniku.

„Dali su sve što su mogli da daju za ovu državu, a mi posle svih ovih godina polako pokušavamo da obnovimo sećanje na njihova herojska dela i podvige. Na žalost, država nije sagledala njihovu žrtvu kako oni zaslužuju.“

Okupljenima je pročitano i pismo podrške generala Božidara Delića, komandanta brigade na tom delu fronta. Delić zbog bolesti i terapije nije mogao da prisustvuje manifestaciji i zahvalio se svima koji održavaju sećanje na stradale.

Medu stradalima kod Uroševca na Kosovu i Metohiji 1998. godine je kapetan Bojan Denić, a među okupljenima je bila i njegova ćerka Miljana.

„Završila sam fakultet, diplomirani sam socijalni radnik, moja sestra je završila fakultet, radi u Vojnoj ambulanti, ima dve ćerke, čeka treće… Iako je prošlo skoro 23 godine od tada, bez obzira na to što život ide dalje, rane su tu. Tužno je kada vidite da je država većinski zaboravila na to iako to nije bilo tako davno. Ali, mi smo i dalje tu, i dalje postojimo i svakog dana se sećamo toga.“

Miljana je zamerila i što je na spomeniku upisana godina 1999. kao godina smrti njenog oca.

„On je poginuo 1998., ali to još uvek niko nije ispravio.“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.