Večiti neka se okrenu Kraljevu ili Leskovcu!

Izvor: Blic, 13.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti neka se okrenu Kraljevu ili Leskovcu!

Da li se ove godine igra poslednja Jadranska liga? Po stavu funkcionera Košarkaškog saveza Srbije - da. Ostalo je još da se slože naši klubovi, a najveći problem jeste to što su oni godinama - razjedinjeni. Došlo je vreme, dakle, da se pogledaju u oči i kažu vraćamo li se kući ili nastavljamo regionalno takmičenje.

Dragiša Vučinić, novoizabrani predsednik Stručnog saveta našeg saveza, tvrdi da će već na prvoj sednici ovog organa pokrenuti pitanje izlaska srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klubova iz NLB lige.

- Klubovi moraju da budu složni. Verujem da je prošlo vreme parcijalnih, ličnih interesa. Svi moraju sada da priznaju da su rezultati A reprezentacije loši i da se vrate jačanju domaćeg takmičenja - najavljuje nekad proslavljeni as Crvene zvezde i državnog tima.



Nemate ni najmanju dilemu?

- Ishitreno se ušlo u projekat Jadranske lige. Ja sam svojevremeno jedini bio protiv pokretanja regionalne lige, zato što je trebalo ojačati i probuditi naše centre, to je suština. Gde su Partizan i Crvena zvezda, tu je i po 5.000 gledalaca, sponzori, marketing. U Sloveniji i Hrvatskoj su prazne dvorane, u „Pioniru" dođe po 200, 300 ljudi. Neka se okrenu večiti rivali prema Kraljevu, Čačku, Leskovcu, Nišu i ostalim gradovima, to je baza za mlade igrače i buduće uspehe nacionalnog tima. Stvari, međutim, ne treba prejudicirati, niti donositi odluke preko kolena. Osnovna strategija će nam biti NLB liga - da ili ne? Kada se oformi sastav Stručnog saveta, na prvoj sednici ćemo pokrenuti to pitanje, a struka će napraviti analizu.



Verujete li da će naši klubovi napustiti Jadran?


- Ta liga je neatraktivna i neprohodna, ali je ružno ukidati je, može samo da se koriguje. Na koji način? Pa, domaća liga treba da bude prioritet. Kada se ona završi, ko hoće neka igra kvalifikacije i neka se takmiči u NLB. I ostale lige bivše SFRJ bez Cibone, Zadra, Splita, Olimpije, Slovana, Heliosa u istim su problemima. Ne vidim zašto bi i ULEB pravio pitanje oko reorganizacije za njih nižeg stepena takmičenja.



Šta će preduzeti Stručni savet?

- Definitivno postoji problem sa Jadranskom ligom, zbog toga ću sa ove funkcije pomoći da zadovoljim sve naše klubove, njihove stavove i status, pa neka se izjasne. Potrebno je da se, pre svih, slože Partizan i Zvezda - završio je Vučinić.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.