Vece slovenske muzike i knjizevnosti

Izvor: JUGpress.com, 25.Maj.2018, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vece slovenske muzike i knjizevnosti

LESKOVAC

Članovi bibliotečke i literarne sekcije uz školski hor priredili su muzičko-poetsko veče, a povod je bio obeležavanja 24. maja, Dana slovenske pismenosti i kulture i Sv. Ćirila i Metodija. Goran Andrejević, pomoćnik direktora i bibliotekar, kaže da je u Rusiji, Bugarskoj i Makedoniji ovaj dan proglašen za državni praznik.

„Nadam se da će to biti i kod nas, jer je taj predlog ušao u zakonsku proceduru. U našoj školi ovaj dan prvi put obeležavamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a učenici su pripremili veče slovenske muzike i poezije na srpskom, bugarskom, makedonskom i ruskom jeziku. Posebno bih pohvalio njihov trud, jer niko od njih ne uči neki od ovih stranih jezika.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.