Izvor: JUGpress.com, 23.Dec.2019, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče posvećeno Bori Zdravkoviću

LESKOVAC

Tradicionalno veče posvećeno pesniku i profesoru Borislavu Bori Zdravkoviću održano je prošlog petka u Leskovačkom kulturnom centru.

O poeziji ovog pesnika govorili su Biljana Mićić, i Vladimir Mičić, profesori u leskovačkoj Gimnaziji i Marija Stojanović, profesor u Tehničkoj školi, kao i Dragan Radović, učenik Bore Zdravkovića i urednik u LKC-u.

Danilo Kocić, novinar, svojevremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je rekao da se radi o najboljem leskovačkom pesniku dvadesetog veka.

„O profesoru Zdravkoviću može se govoriti na više načina, pre svega kao pesniku, onda kao novinaru i uredniku radio Leskovca, ali i uredniku časopisa „Naše stvaranje“. On je bio ponos leskovačkog pesnika i zahvaljujući njemu mnogi pesnici su se oprobali i poželeli da pišu na način kako je i on radio.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.