Vatrogasci i vojska u vežbi “Veternica 2016”

Izvor: juGmedia, 05.Jun.2016, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci i vojska u vežbi “Veternica 2016”

LESKOVAC – Centar za obuku u saradnji sa vatrogasno-spasilačkim bataljonom MUP-a Leskovac, u kasarni “Vojvoda Petar Bojović” sproveo je vatrogasnu vežbu ,,Veternica 2016.“, u okviru projekta civilno-vojne saradnje.

Ovo je treća godina za redom da se u okviru projekata civilno vojne saradnje, sa vatrogasno-spasilačkim bataljonom MUP-a Leskovac, realizuje ovakva vrsta vežbe sa ciljem da se učvrsti saradnja.

“Cilj vežbe je da se vojnicima na DSVR >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << generacije “jun 2016.godine”, prikažu radnje i postupci pri gašenju požara sa formacijskim vatrogasnim sredstvima i opremom od strane vatrogasne ekipe 3.CO i proveri spremnost, mobilnost i

osposobljenost pripadnika vatrogasno-spasilačkog bataljona MUP-a Leskovac, u gašenju požara nastalih na otvorenom prostoru u vojnom objektu, korišćenjem opreme i sredstava sa kojima jedinica raspolaže”, navodi se u saopštenju.

Naredni projekat civilno vojne saradnje “Vojni lekar na selu“ 3.Centar za obuku realizuje u selu Zlatance u opštini Crna Trava 20.juna.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.