Vandali ponovo divljali Leskovcem

Izvor: juGmedia, 17.Feb.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandali ponovo divljali Leskovcem

LESKOVAC – Rezultati noćašnjeg divljana na vetrničkom keju u centru Leskovca su ovog puta polomljene betonske kante za smeće, a jednu od njih su vandali čak pokušali da bace u reku.

Prolaznici su danas ovu sliku komentarisali da iza ovakvog nevaspitanja stoje neki mladi ljudi.

“Da li će neko stati na put ovoj destruktivnoj omladini, jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << delu te omladine, čast i poštovanje većini”, komentarisao je jedan naš sugrađanin.

Nedavno su betonske kante, koje inače koštaju 30.000 dinara po komadu, polomljene i u centru grada, preko puta biblioteke, a preksinoć je nesavestan vozač kombija polomio metalni lampion na šetalištu kod Šop Đokićeve kuće.

Jedino rešenje – video nadzor

I dok se čini da divljanju nema kraja i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priznaje da je jako teško izboriti se sa uništavanjem gradske imovine.

Kulturo “eve me”!

Direktor Direkcije kaže da Leskovčani čupaju i tek posađeno cveće u parku, uništavaju žardinjere a, po njegovim rečima, na dva mesta u centru grada je uočio da je neko pokušao da izvadi iz zemlje tek posađene mladice drveća.

“Komunalnih policajaca je malo a na snazi je zabrana zapošljavanja, tako da smo s te strane nemoćni. Uveliko u centru grada postavamo novo led osvetljenje na koje  postoji mogućnost da se ugrade sigurnosne kamere. Možda, kada shvate da će biti uhvaćeni i prestanu da uništavaju sve po gradu što uporno pokušavamo da učinimo lepšim”, kazao je za Jugmediu Cvetanović.

Direktor leskovačke Direkcije za urbanizam i izgradnju kaže da taj problem postoji već godinama unazad.

“Svake godine postavljamo nove betonske kante. Samo prošle godione smo postavili 60 novih, 2014. godine smo zamenili 50 oštećenih kanti. Jedini način da se borimo protiv uništavanja je da budemo uporni u ulepšavanju, pa neka svako radi po svojoj savesti”, kaže Milenko Milenković.

Inače, do sada nijedan počinioc za ovakva dela nije kažnjen. Vandali divljaju uglavnom noću, a komunalni policajci ne rade treću smenu.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.