VUČIĆ OTVORIO ROŠTILJADU U LESKOVCU: Počastvovan sam jer otvaram NAJPOSEĆENIJU MANIFESTACIJU u Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ OTVORIO ROŠTILJADU U LESKOVCU: Počastvovan sam jer otvaram NAJPOSEĆENIJU MANIFESTACIJU u Srbiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 28. Roštiljade u Leskovcu

Otvaranju je prethodio bogat kulturno-umetnički program, koji se nastavlja koncertom Zvonka Bogdana.

Festival posvećen jelima sa roštilja trajaće sedam dana, a osim hrane i muzike, posetioci će moći da vide i izložbu slika, ručnih radova i izložbe kreativnih radionica.

Centralni događaj je takmičenje u pripremi velike pljeskavice, a pored toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odražava se i takmičenje majstora roštilja “Miodrag Gligorijević - Dragi Bure”, kao i takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola.

Predsednik je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je srećan jer je imao čast da prisustvuje otvaranju Roštiljade.

- Ovo je najposećenija turistička manifestacija u Srbiji. Ovde trenutno ima između 15 i 20.000 ljudi i zovem i ljude iz drugih gradova da posete manifestaciju, jer je atmosfera predivna, a Leskovac je sve lepši i lepši - rekao je Vučić, dodajući da će se završiti i saga oko kolektora, da će se uraditi fasade, te da će u Lebanu biti otvorena fabrika.

- Danas je 17.000 nezaposlenih u Leskovcu, a bilo je 23.000. Naravno da moramo još da radimo, ali zajednički ćemo uspeti. Južni krak će doprineti dolasku investitora. Vlada je dosad mnogo pomagala i nastaviće u budućnosti - rekao je predsednik.

On je rekao da će fabrika u Lebanu biti otvorena za mesec i po dana, a "otvoriće se u prostoru koji je nekada ličio na štalu, a sada će to biti najmoderniji prostor".

- To što nema predsednika koji je toliko posetio jug Srbije koliko sam ja. To mnogo govori o odnosu prema ovom delu zemlje. Biću ponosan ako Makron i Merkelova dođu da obiđu jug. To je od velikog značaja za naše građane - istakao je Vučić.

Kada je reč o hapšenju Bogdana Mitrovića, kojeg je kosovska policija privela danas po povratku sa hramovne slave u selu Mušutište, Vučić je rekao da Srbija nije pronašla nikakav pokazatelj da je on uradio bilo šta loše, ali postoje tajne optužbe koje postoje protiv Srba i politika koja je usmerena protiv Srbije.

- I kada to otvoreno kažete, onda se dignu i počinju sa napadom da rušimo mir i stabilnost. Pitam se da li bi neko bio zadovoljniji kada bi Srbija bila slaba i na kolenima. Međutim, takve moram da razočaram, jer će Srbija biti samo snažnija. Nažalost, to će nam doneti i više problema, teraće nas da se stidimo sebe, svoje prošlosti, iako mi imamo najmanje razloga od svih zemalja u regionu da se toga stidimo. Ja ću u četvrtak ići u Brisel da razgovaram, a da li će taj razgovor biti civilizovan, ja to ne znam. U svakom slučaju, Srbija neće pokleknuti i popustiti - rekao je Vučić.

Politika hapšenja Mitrovića je politika kojom se poručuje "nemoj da obiđeš grobove svojih i nemoj da si otišao da vidiš svoje ognjište".

- Videćemo kako će zapad reagovati na hapšenje, kao i na izjavu hrvatskog premijera. Odaloviću sam poručio da je trebalo da reaguje oštrije, da ih podseti na zločine koje su činili. Nažalost, prosto vole da se iživljavaju nad Srbima u svakoj mogućoj prilici. Napdaju me jer sam rekao deci da navijaju za Zvezdu, a ne za Dinamo ili Rijeku. Zar sam pogrešio kada sam rekao da je Crvena zvezda veći klub od ova dva? Nisam! Napali su me i zato što sam im rekao da će dobiti knjige, jer čitaju ćirilično pismo. To je izgleda moj najveći zločin - rekao je predsednik.

Kada je reč o napadu pojedinih medija i reketiranju, Vučić smatra da napadi više nemaju granice, da su meta i on i njegova porodica, ali da ga niko neće pobediti i da će otići samo onda kada narod to kaže.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.