VATROGASCI SPASILI BOLESNIKA IZ ZAVEJANOG SELA

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATROGASCI SPASILI BOLESNIKA IZ ZAVEJANOG SELA

Lekari su naveli da bi Ivan Filipović, kome je život bio ugrožen zbog trovanja izazvanog uklještenjem preponske kile, umro da je transport do bolnice kasnio dva do tri sata

LESKOVAC - Meštanina Novog Sela kod Vlasotinca Ivana Filipovića (45), kome je život bio ugrožen, spasili su vatrogasci prokrčivši zavejan put dugačak 35 kilometara i prevezli ga u leskovačku bolnicu, na operaciju, rečeno je u Vatrogasnoj službi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Filipović je juče operisan, a život mu je bio ugrožen zbog trovanja izazvanog uklještenjem preponske kile. Lekari su naveli da bi pacijent umro da je transport do bolnice kasnio dva do tri sata.

Sedmočlani tim leskovačkih i vlasotinačkih vatrogasaca uspeo je da probije zavejan put od Leskovca do Novog Sela dužine 35 kilometara.

Vatrogasci su naveli da je borba za spasavanje Filipovića uz prekide trajala dva dana.

"Njegovo stanje je teško, ali stabilno. Da se zakasnilo dva do tri sata, posledice bi bile kobne po Filipovića", rekao je načelnik odeljenja hirirgije u leskovačkoj bolnici Jovica Vučković.

Vatrogasci su u akciju spasavanja krenuli pešice u petak popodne, ali su se posle nekoliko sati vratili u Vlasotince po mehanizaciju. Novi proboj puta buldožerom započeo je u 16 sati u subotu, a završio se 12 sati kasnije, kada je Filipović prevezen u Dom zdravlja u Vlasotincu.

"Probijali su se kroz snežne smetove visine od metar i po do dva, sekli i izvlačili stabla na putu, a tamo gde bedeme nije mogao da probije buldožer, čistili su sneg lopatama. Zbog nadljudskih napora biće novčano nagrađeni i predložio sam da se svima dodeli i viši čin", rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu Miodrag Marjanović.

Deo te vatrogasne ekipe je na sličan način prošle nedelje evakuisao tročlanu porodicu iz crnotravskog sela Bistrice.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vatrogasci spasli život čoveku iz zavejanog sela

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2012

Meštanina Novog Sela kod Vlasotinca, Ivana Filipovića (45), kome je život bio ugrožen, spasli su vatrogasci prokrčivši zavejan put dugačak 35 kilometara.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.