VAKCINACIJA ROMSKE DECE PROTIV MALIH BOGINJA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAKCINACIJA ROMSKE DECE PROTIV MALIH BOGINJA

LESKOVAC - Služba za zdravstvenu zaštitu dece i leskovački Zavod za javno zdravlje počeli su vakcinaciju dece od malih boginja u romskim naseljima u Brestovcu i Leskovcu, potvrdila je načelnik službe epidemiologije Zavoda za javno zdravlje Jadranka Krasić.

Krasić je navela da je na teritioriji Leskovca od malih boginja obolelo 32 dece i odraslih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a četvoro je hospitalizovano na odeljenju epidemiologije leskovačke bolnice. Ovlašćene laboratorije su potvrdile da se radi o malim boginjama kod devet pacijenata, dok se rezultati uzoraka uzetih od ostalih pacijenata tek očekuju.

Krasić je naglasila da je u početku bio problem neodazivanja na pozive za vakcinaciju, ali su presudnu ulogu odigrale romske koordinatorke.

- Mi smo u dogovoru sa romskim liderima u naselju Slavko Zlatanović organizovali vakcinaciju dece. Vakcinisanje se obavlja redovno i u Dečijem dispanzeru u Leskovcu i zdravstvenoj stanici u Brestovcu - istakla je Krasić.

Krasić je poručila da za vakcinaciju nije potrebna zdravstvena knjižica, već samo osnovni lični podaci - ime, prezime i datum rođenja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vakcinacija Roma protiv malih boginja

Izvor: Glas javnosti, 14.Jan.2011, 07:02

LESKOVAC - Služba za zdravstvenu zaštitu dece i leskovački Zavod za javno zdravlje počeli su vakcinaciju dece od malih boginja u romskim naseljima u Brestovcu i Leskovcu, potvrdila je načelnik službe epidemiologije Zavoda za javno zdravlje Jadranka Krasić...Krasić je navela da je na teritioriji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.