Utrostručen broj pregleda na leskovačkoj psihijatriji

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 15:15

Utrostručen broj pregleda na leskovačkoj psihijatriji

U Službi za psihijatriju Opšte bolnice Leskovac ovih dana se obavlja i po 50 pregleda dnevno što je, prema rečima lekara, tri puta više nego pre pandemije korona virusa.

Kako objašnjava direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević, povećao se pre svega broj pacijenata sa anksioznošću izazvanom posledicama pandemije.

"I ranije smo upozoravali da će korona ostaviti duboke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posledice na mentalno zdravlje stanovništva. Situacija je takva kakva jeste, i trudimo se da izađemo u susret svima", kaže Dimitrijević.

Dodaje da je povećan broj pregleda i na ostalim odeljenjima od kako se bolnica polako vraća u normalu, prenosi resetka.rs.

"Laboratorija je uvek puna, na rendgenu je već danima gužva, a posle godinu dana je počela da radi i fizikalna terapija. Verujte, trenutno nam je teže da se vratimo u normalu nego da ponovo uđemo u kovid sistem", ističe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.