Usvojen novi aneks sa PWW

Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen novi aneks sa PWW

LESKOVAC

Večernji deo rada Gradske skupštine danas popodne bio je u znaku rasprave o predlogu odluke kojom se odobrava zaključenje Aneksa 4 ugovora o obavljanju komunalne delatnosti , kao i izvođenju radova na izgradnji Reciklažnog centra za selekciju komunalnog čvrstog otpada između grada Leskovca i Kompanije PWW .

Na osnovu ove odluke. kako je rečeno, gradjani će ubuduće, osim odvoza plaćati i deponovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << smeća,

U obrazloženju je naglašeno da je grad za deponovanje na godišnjem nivou plaćao 80 miliona dinara i da je državni revizor ocenio da grad više ne može da plaća deponovanje , tako da id a ta obaveza mora da se prebaci na teret gradjana .

U raspravi je opozicija iznela stav da će računi koje PWW dostavlja gradjanima već narednog meseca biti viši za skoro duplo.

Iznet je i stav od strane odbornika Grupe “Za Leskovac zajedn” o Nenada Zdravkovića da PWW nije ispoštoovao osnovni ugovor po kome je bio u obavezi da izgradi reciklažni centar u kome bi čak 73 odsto otpada bilo reciklirano i prodavano čime bi kompanija zaradjivala i da je na ovaj način izvršena obmana gradjana.

Sa ovim izlaganjem saglasio se je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uz napomenu da je u ugovor sa PWW-om potpisan uz saglasnost neke druge vlasti.

U opozicionim kritikama čulo se i to da se u ovoj deponiji odlaže i čvrst otpad iuz drugih gradova koji se reciklira i dalje prodaje čime se šteti interesima grada jer se zaradjuje na račun gradjana i gradskog budžeta.

Tokom popodnevnog rada odbornici su većinoim glasova dali saglasnost na izmenu i dopunu statuta leskovačkog Centra za stručno usavršavanje .

Kako je rečeno u obrazloženju ova dopuna omogućiće kompletnu realizaciju plana i programa rada ove ustanove. Data je i saglasnost na izemnu plana poslovanja JKP Grdelica , a kako je rečeno u cilju proširenja delatnosti i nesmetan posao vršenja usluga proizvodnje i distribucije cvetnog materijala.Razmotren je i usvojen i predloge odluka odluka Javno komunalnih preduzeća Toplana i Komunalac o raspodeli dobiti na osnovu kojih će višak ostvaren na ime prihoda biti uplaćen u gradsku kasu.

Među važnijim odlukama , na sednici je usvojen i operativnio plan odbrane od poplava za vode drugog reda na teritioriji Leskovca koji predviđa tačnu dinamiku radova na rečnim koritima tokom letnjih meseci, a data je saglasnost i na predloge rešenja o obrazovanju komisija za podršku mladim talentima,, kao i komisije koja će odlučivati o odobravanju godišnjih projekata u oblasti sporta i isto takve komisije koja će podsticati omladinski aktivizam.

Odbornici su većinom glasova dali i saglasnost na izemnu i dopunu Programa godišnjeg korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine grada.Usvojen je i Predlog odluke o okončanju postupka likvidacije JP Radio Leskovac,a odbornici su se saglasili i sa izmenama statuta Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju i Doma kulture u Brestovcu. Data je saglasnost većinom glasova i za raspisivanje konkursa za direktora JP Urbanizam i izgradnja sa njegovim tekstom.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.