Izvor: JUGpress.com, 17.Jun.2022, 16:33

Usvoje izveštaj o završnom računu za prošli godinu i rebalans za ovu

LESKOVAC

Gradski većnici usvojili su danas Odluku o završnom računu budžeta za 2021. godinu po kome su prihodi u prošloj godini bili 4.580.300.000 dinara, a rashodi su 4.018.913.000 dinara.

Danas je rečeno da je suficit budžeta bio 561.387.000 dinara i ta sredstva su preneta u budžet za ovu godinu .

Usvojen je i rebalans budžeta za 2022. godinu i on sada iznosi 5.626.643.000 dinara što je povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od više od 600 miliona dinara, planirani budžet za ovu godinu je bio 4.994.002.000 dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović , koji je podnosio izveštaj o prošlogodišnjem budžetu , da je izvršenje bilo 98 procenata.

U 2021. godini planirani rashodi su ostvareni sa 80,5 procenata.

Cvetanović je rekao i da je najviše novca budžet prihodovao od poreza na zarade, transfera i poreza na imovinu.

Dodao je da su prihodi veći od rashoda za oko 450 miliona dinara što je on ocenio kao dokaz da je budžet bio stabilan i likvidan.

Na današnjoj sednici je usvojena i odluka o rebalansu budžeta za 2022. godinu.

Šefica Odeljenja za finansije Marija Milosavljević obrazložila je da se rebalans vrši zbog raspoređivanja neraspoređenih prihoda iz predhodne godine, promena prihoda na osnovu ostvarenja budžeta u prvih pet meseci ove godine, i raspoređivanja novoprojektovanih prihoda.

Cvetanović je rekao da je ovakav budžet pohvalio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić uz obrazloženje da se leskovački budžet među najboljima u državi.

Cvetanović je rekao da na današnji dan na računu grada ima 737 miliona dinara i dodao da je “ostvarena renesansa budžeta” kao i da se isplaćuju brojni zaostali dugovi poput onih prema EPS-u.

Pohvalio je rad Odeljenja za finansije i načelnicu Milosavljević i zamolio načelnika Gradske uprave Miloša Cvetanovića da pronađe zakonsku mogućnost da ljude koji dobro rade posao nagrade povećanjem plate, a onima koji ne rade, u zakonskim okivirma, smanje platu.

Cvetanović je precizirao da će tako biti stimulisani vredni “za razliku od onih koji to nisu “.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.