Uskoro u funkciji još četiri protivgradne stanice

Izvor: JUGpress.com, 29.Sep.2017, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro u funkciji još četiri protivgradne stanice

BUJANOVAC

Po rečima načelnika bujanovačkog Štaba za vanredne situacije Alija Aslanija, u Bujanovcu su danas boravili predstavnici Radarskog centra „Kukavica“ iz Leskovca kako bi izvršili uvid u stanje protivgradnih stanica koje se nalaze nekadašnjoj vazdušnoj zoni bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Aslani je za JUGPress  rekao da je uviđaj završen i da postoje dobre šanse da se osposobe četiri stanice od ukupno osam koje nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bile u funkciji od uvođenja zabrane letova u području Kopnene zone bezbednosti.

„Na teritoriji opštine postoji ukupno 12 ovakvih stanica, od kojih su samo četiri bile aktivne poslednjih nekoliko godina. S obzirom da zabrane letova više nema, ne postoje nikakve prepreke da se, u saradnji sa lokalnom samoupravom, angažujemo na osposobljavanju ostalih protivrgradnih stanica. Danas smo sa predstavnicima Radarskog centra iz Leskovca izašli na teren i zaključili smo da su stanice u selima  Srpska kuća, Lopardince, Samoljica i Letovica u dosta dobrom stanju, s obzirom na dugogodišnje nekorišćenje i zapuštenost. Naša procena je da bi ove četiri stanice mogle da postanu operativne u najkraćem mogućem roku i sa najmanje ulaganja. Tačan iznos finansijskih sredstava koji bi bio potreban za aktiviranje stanica biće poznat u narednih nekoliko dana,“ istakao je Aslani.

Podršku za ovaj poduhvat, po njegovim rečima, pružili su predsednik opštine Šaip Kamberi, kao i njegov zamenik Stojanča Arsić, koji se danas i sastao sa timom koji je angažovan na osposobljavanju stanica.

„Interes svih u lokalnoj samoupravi je da se što pre krene sa ponovnim aktiviranjem protivgradne odbrane jer su štete izazvane gradom u poljoprivredi velike. Poljoprivrednici iz atara pomenutih sela su do sada bili potpuno nemoćni i to će se uskoro promeniti,“ zaključio je Aslani.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.