Uskoro konkurs za direktora lekovačke “Pijace”

Izvor: JužneVesti.com, 30.Avg.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro konkurs za direktora lekovačke “Pijace”

Zbog toga što trenutnom vršiocu dužnosti direktora leskovačke "Pijace" Ivanu Milovcu ističe mandat, gradski većnici doneli su odluku da se raspiše konkurs za ovo direktorsko mesto. Zeleno svetlo na odluku treba da daju i leskovački odbornici na sledećoj sednici Skupštine.

S obzirom na to da je 12. septembra 2017. godine Milovac, nakon ostavke Zorana Miloševića, imenovan za v. d. direktora, a dan kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i stupio na dužnost, te mu ističe mandat u v. d. stanju, za ovo direktorsko mesto uskoro će biti raspisan konkurs.

Prema rečima šefa Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i insfrastrukturu Dragana Nikolića, u toku je priprema teksta oglasa o javnom konkursu za izbor direktora javnog preduzeća, koji će biti objavljen nakon što ovaj predlog usvoji Skupština grada.

Oglas će, nakon saglasnosti Skupštine, biti objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije, dnevnom listu koji izlazi na teritoriji cele Srbije, kao i na internet stranici grada Leskovca, najkasnije 8 dana od donošenja odluke - kaže Nikolić.

Gradsko veće jednoglasno je podržalo ovaj predlog, a odbornici će se o ovome izjasniti na sledećoj sednici koja je zakazana za 7. septembar.

Za razliku od prošle godine, kada je preduzeće, prema podacima Narodne banke Srbije, 25 dana bilo u blokadi, u toku ove godine računi nisi blokirani nijednom. Iako preduzeće i dalje ima dugovanja prema Gradu, EPS-u i PWW-u, priča Milovac, finansijska situacija se polako poboljšava.

Broj zaposlenih sa 120 smanjen je na 103 radnika, a polako se, objašnjava Milovac, isplaćuju zaostale zarade. Plate se u tekućoj godini redovno izmiruju. Milovac kaže da se preduzeće polako oporavlja, foto: B. A.

Potpisan je reprogram sa radnicima o zaostalim zaradama, kojih je, kada sam došao na mesto v. d. direktora bilo 12,5. Od septembra prošle godine isplatili smo 5 zaostalih plata, a do kraja godine biće isplaćene još 3, dok je ostatak planom predviđen za sledeću godinu - kaže Milovac.

Najveći problem ovog preduzeća je višak zaposlenih. Taj problem se, kaže Milovac, polako rešava i situacija se stabilizuje.

Smanjen je broj rukovodioca u administraciji, umesto 6 imamo 2 sektora. Po novoj usvojenoj sistematizaciji imamo jednog izvršnog direktora, jednog pomoćnika i 2 rukovodioca, a ostalo su službenici - objašnjava Milovac.

I dalje je, kaže, broj radnika veliki, ali će do kraja godine napraviti plan kako da se broj radnika smanji, jer je to jedan od uslova za poboljšanje poslovanja.

Podsetimo, radnici su se prošle godine žalili na loše stanje u ovom preduzeću, a tadašnji direktor Zoran Milošević, nije se javljao na uporne pozive novinara.

U međuvremenu je Milošević podneo ostavku, a u direktorskoj fotelji ga je zamenio Milovac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.