Izvor: JUGpress.com, 15.Nov.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni ugovori o dodeli subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje

LESKOVAC

Poslodavcima i nezaposlenim licima koji su aplicirali za učešće u programima Nacionalne službe za zapošljavanje za podsticanje zapošljavanja, uručeni su ugovori u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu. Ugovore o dodeli subvencija za samozapošljavanje dobilo je 28 nezaposlenih lica – budućih preduzetnika, dok će 25 poslodavaca na novootvorenim radnim mestima zaposliti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 34 lica iz kategorija teže zapošljivih.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović uručujući ugovore rekao je da su ove mere jako značajne za nas, jer utiču na stopu nezaposlenosti koja je u ovom trenutku najniža i iznosi 10,3 %.

„Mi pratimo trendove na tržištu rada i tu se primećuje da se znatno povećala stopa zaposlenosti u našoj zemlji. U narednom periodu planiramo da zadržimo mlade da ostanu u svojim sredinama nakon završetka procesa obrazovanja, a to ćemo uraditi tako što ćemo povećati iznos za finansiranje programa stručne prakse i programa za pripravnike. Pored mladih nama su prioritet i osobe koje spadaju u grupu teže zapošljivih kategorija i koji su na evidenciji NSZ-a, a ostali su bez posla, kao i ljudi iz socijalno ugroženih porodica, nisko kvalifikovana radna snaga…“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.