Uručene nagrade Regionalne privredne komore Leskovac

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2013, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene nagrade Regionalne privredne komore Leskovac

LESKOVAC – Nagradu Regionalne privredne komore Leskovac u vidu plakete i diplome dobili su Grad Leskovac, Opština Surdulica, firme „Ranđelović“ iz Strojkovca, „Bosil metal“ iz Bosilegrada i „Blond“ iz Zloćudova.

Reč je o tradicionalnim godišnjim nagradama za rezultate u proizvodnji, unapređenje tehnologije i poslovanja u 2013. godini, dodeljenim danas svečanoj komorskoj sednici.

Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na nagradi Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, rekao je da su ovu godinu obeleželi brojni problemi privrednika i izrazio nadu da će 2014. biti bolja i uspešnija.

„Svu svoju energiju usredsredićemo da u narednoj godini stvorimo bolji privredni ambijent koji će biti pogodan za investitore. Bez novih pogona i novih radnih mesta nema ni privrednog razvoja, rekao je Cvetanović i dodao da je Grad Leskovac za narednu godinu iz budžeta planirao preko 30 miliona dinara za subvencionisanje zapošljavanja. Nagrada koja nam je danas uručena rezltat je dobrih partnerskih odnosa i saradnje lokalne samouprave i RPK Leskovac“, rekao je gradonačelnik Cvetanović i poželeo privrednicima Jablaničkog i Pčinjskog okruga više uspeha u narednoj godini.

Diplome Komore za doprinos u proizvodnji, izvozu i ostvarivanju dobiti dobili su Bojan Lazarević, vlasnik „Bony-Co“ iz Leskovca, Maja Aleksić, suvlasnica Vinarije „Aleksić“ iz Vranja, Jovan Stanković, vlasnik „Oriona“ iz Bobišta, Destan Jašari, direktor PGM „Budućnost“ iz Preševa i Dobrila Tašković, penzioner RPK Leskovac.

Za rezultate u povrtarskoj proizvodnji priznanje RPK Leskovac dobio je Jovan Stojanović iz Kumareva a u voćarskoj Goran Tasić iz Korbevaca kod Vranja.

Na sednici Skupštine RPK Leskovac predstavljeni su i rezultati poslovanja u prvih deset meseci ove godine. U ovom periodu, privreda Jablaničkog i Pčinjskog okruga ostvarila je rast proizvodnje od 4,5 procenata, pri čemu su porast proizvodnje zabeležile samo tri od šesnaest industrijskih grana.

Zanimljiv je podatak da je najnepovoljniji rezultat zabeležen u oblasti osnovnih farmaceutskih proizvoda i preparata gde je za deset meseci ove u odnosu na isti period prošle godine zabeležen pad proizvodnje za 20,6 posto a značajno je smanjena i proizvodnja tekstila, za 19,1 i duvana za 18,5 procenata.

Ohrabrujući je podatak da je u spoljnotrgovinskoj razmeni dva okruga ove godine ostvaren suficit od preko 43 miliona dolara.

(Kraj)bdi/mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.