Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2021, 17:09

Uručene kartice udruženja „Pokret za decu tri plus“

LESKOVAC

U sali Narodnog pozorišta uručene su kartice „Cena minus za tri plus“ Udruženja „Pokret za decu tri plus“ roditeljima sa teritorije grada Leskovca koji imaju troje i više dece. Ovo udruženje predložilo je lokalnim samoupravama članstvo kako bi zajedno donosili pogodnosti i time poboljšali materijalni status porodicama koje imaju troje i više dece, tako što će ostvarivati finansijsku olakšicu pri kupovini robe ili pružanja usluga.

Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovca Goran Cvetanović naglašava da je Grad Leskovac pristupanjem ovom pokretu doprineo merama populacione politike koje sprovodi. On je izneo podatak da će ukupno 618 porodica ostvarivaće uštedu kod 111 privednih subjekata, 6 sportskih klubova, kao i kod 3 ustanova kulture.

„Sigurno nećemo stati tu. Detaljniji spisak možete pronaći na zvaničnom sajtu Pokreta za decu Tri plus u odeljku – Ponosna kartica/grad Leskovac (https://triplus.org.rs/leskovac/). Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su pokazali visok stepen društveno odgovornog ponašanja, priključili se projektu i time obezbedili niz pogodnosti za porodice sa troje i više dece u svojim ustanovama, trgovinama, radnjama i ordinacijama sa popustima od 5 do 50%. Ovom prilikom želim da pozovem i druga preduzeća, preduzetnike i ustanove sa teritorije grada Leskovca da postanu deo ovog velikog, dobrog, kvalitetnog i humanog projekta u narednom periodu, da se zajedničkim snagama borbimo protiv bele kuge. Javni poziv za roditelje i privredne subjekte otvoren je tokom cele godine, a sve informacije i prijavne obrasce možete pronaći na sajtu grada.“

Predsednik „Pokreta za decu Tri plus“ Vladica Gavrilović pojasnio je da je osnovna ideja pribuditi svest kod svih građana Srbije, da ukoliko ne bude porast porodica sa troje i više dece, neće nas ni biti.

„Taj broj treba da bude šest puta veći od onoga koji je sada da bi nas u budućnosti bilo isto. Kao generacija imamo obavezu da zemlju svojim potomcima predamo kako smo je nasledili od naših predaka. Ideja je da kroz ovaj projekat kažemo koliko je za budućnost Srbije važno da imamo porodice sa troje i više dece. Raduje nas činjenica da je u Leskovcu u julu ove godine rođeno 20 beba više nego u julu prethodne godine, što znači da, ako nastavimo ovako, Leskovac će da živi, Srbija će da živi, imaćemo mnogo razloga da se radujemo. Kartica se zove ponosna da je porodice ponosno nose sa sobom i ponosno pokazuju.“

Tatjana Gavrilović je prva podnela zahtev da dobije ponosnu karticu i ocenila da je to ogromna podrška za porodice sa troje dece, jer se može ostvariti velika ušteda u kućnom budžetu.

„Ova kartica ujedno može da bude i podsticaj budućim mamama, i onima koje već jesu, da teže ka proširenju svoje porodice i da se kao i mi, nađu na listi ponosnih majki.“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.