Uređeno kupalište na Vučjanki

Izvor: juGmedia, 12.Feb.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređeno kupalište na Vučjanki

LESKOVAC – Kupalište u Vučju dobilo je potpuno novi izgled a nastavak uređenja kanjona reke Vučjanke iz lokalne samouprave najavljuju za proleće ove godine.

U prvu fazu ureženja kupališta uloženo je 8 miliona dinara iz budžeta Republike Srbbije, kao i iz gradske kase.

Izgrađene su tri kućice za boravak turista, 400 metara kamene ograde, cepanim kamenom su popločane sve staze oko kupališta i postavljeni su rasveta sa fotonaponskim panelima oko basena. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Grad bi da kupi hotel „Orlovo gnezdo“

Po rečima Cvetanovića, to bi realno moglo da se desi u 2017. godini. Reunirani hotel je u privatnom vlasništvu i na njemu stoji tabla da je na prodaju. Kako kaže, već je u pregovorima da otkupi i kućicu sa druge strane obale koja je u vlasništvu Elektrodistribucije i da od nje napravi restoran.

„Kompletno smo restaurirali viseći drveni most i branu, adaptirali platoe za boravak turista sa drvenom tendom iznad njih, produbili i popločali pećinu za komforniji boravak turista i izgradili smo nova 4 toaleta iznad kupališta“, nabrajao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je sa svojim saradnicima obišao kupalište ispod hidroelektrane.

Uređenje kanjona Vučjanke od brane do crkve će se nastaviti i u ovoj godini, a plan je da se za to dobiju sredstva preko konkursa koji je raspisalo Ministarstvo trgovine za razvoj turizma i koji traje do kraja marta meseca.

„Želimo da izgradimo pešačku stazu  od Đokinih virova do hotela, popločamo koristo reke ispod mosta i sagradimo novi pešački most preko vodopada do dvorišta crkve“, kazao je Bojan Tojaga, direktor ALER-a.

Pod uređenjem kanjona Vučjanke se podrazumeva i obavezno čišćenje rečnog korita od šiblja, a kako najavljuju iz lokalne samouprave, u dugoročnom palnu zacrtano je i uređenje Skobaljić grada.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.