Izvor: JUGpress.com, 07.Maj.2021, 08:26

Urbanistički projekat za izgradnju višespratnice u parku kod Pepeljugine vile bio na javnom uvidu sedam dana, dva bila neradna

LESKOVAC

U parku iza “Madere” još nije izdata dozvola za izgradnju zgrade, javna prezentacija urbanističkog projeka za potrebe

urbanističko-arhitektonske  razrade lokacije za izgradnju višeporodično stambenog objekta bila izložena u prostorijama Odeljenja za urbanizam i izgradnju sedam dana , od kojih su dva bila neradna, rečeno je JUGpressu u ovom odeljenjeu.

Ovom odeljenju poslali smo mejl >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa pitanjima vezanim za izgradnju višespratne zgrade u parku kod Pepeljugine vile.

Pitanja i odgovore u integralnoj verziji pročitajte u nastavku.

JUGpress: Ko je, kada i kome izdao dozvolu za izgradnju višespratnog objekta na parceli na kojoj se trenutno nalazi dečije igralište iza ”Madere” pored Pepeljugine ‘ vile?

        Na predmetnom prostoru, na parceli KP br. 5852/10 i 5852/17 KO LESKOVAC nije izdata dozvola za izgradnju objekta jer je na osnovu važećeg planskog  dokumenta Izmene i dopune plana generalne regulacije 1 – uži gradski centar u Leskovcu, („Sl. glasnik grada Leskovca“ 33/19) propisana razrada ovog prostora Urbanističkim projektom.

JUGpress: Ko je vlasnik te parcele?

      Uvidom u Geodetsko-katastarski informacioni sistem RGZ-a –a predmetne katastarske parcele  KP br. 5852/10 i 5852/17 KO LESKOVAC  su upisane kao privatna svojina PD  ”BM INVEST GROUP DOO LESKOVAC .

JUGpress: Da li možda imate podatke, pod kojim uslovima i kada tačno je prodata parcela i kome kao i po kojoj ceni?

     Odeljenje za urbanizam ne poseduje tražene podatke jer ne obavlja poslove koji se odnose na promet nepokretnosti.

JUGpress: Da li je izgradnja višespratnog objekta na toj lokaciji u skladu sa Generalnim urbanističkim planom?

      Generalni urbanistički plan  Leskovca od 2010. do 2020.godine (Sl. gl. grada Leskovca br.04/13),   je planski osnov za donošenje Plana generalne ragulacije 1– uži gradski centar u Leskovcu, („Sl. glasnik grada Leskovca“ 11/14) a zatim i Izmene i dopune plana generalne regulacije 1 – uži gradski centar u Leskovcu, („Sl. glasnik grada Leskovca“ 33/19).

JUGpress: Da li je tačno da je izgradnju omogućila Izmene i dopune plana generalne regulacije 1 u Leskovcu-” uži gradski centar”, od 29. novembra 2019. godine, u čijem je sastavu i Elaborat izmene i dopune plana generalne regulacije 1 –uži gradski centar u Leskovcu?

      Planom generalne ragulacije 1– uži gradski centar u Leskovcu, („Sl. glasnik grada Leskovca“ 11/14) za celinu 8b1 predviđeno je da se ovaj prostor razrađuje Urbanističkim projektom UP13  ” Vrsta i namena objekata koji se mogu graditi: U podcelini predviđa se izgradnja objekata višeporodičnog stanovanja”

   Izmenom i dopunom plana generalne regulacije 1 – uži gradski centar u Leskovcu, („Sl. glasnik grada Leskovca“ 33/19) za celinu 8b1 predviđeno je da se ovaj prostor razrađuje Urbanističkim projektom UP16  ” Vrsta i namena objekata koji se mogu graditi: U podcelini predviđa se izgradnja objekata višeporodičnog stanovanja”.

JUGpress: Kada je ovaj plan izgradnje bio na javnom uvidu? Kako su građani obavešteni o tome da je plan na javnom uvidu? Da li ste dobili primedbe na taj plan i kakve ?

      Javna prezentacija urbanističkog projeka za potrebe   urbanističko-arhitektonske  razrade lokacije za izgradnju višeporodično stambenog objekta  u delu urbanističke celine 8-podceline ”8b1”-pgr-1 na kp br.5852/10 i 5852/17 ko Leskovac,  objavljena je u listu Večernje novosti dana 17.aprila 2021. godine, na sajtu grada Leskovca-odeljenje za urbanizam i izložen na javni uvid u prostorijama Odeljenja za urbanizam od 25.aprila do 02. maja 2021. godine u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

        U toku javne prezentacije dostavljene su tri primedbe na urbanistički projekat o kojima će odlučivati komisija za planove.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.