Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2023, 19:04

Uprava Košarkaškog kluba Zdravlje započela je formiranje tima i ekipe za narednu sezonu

LESKOVAC

Uprava Košarkaškog kluba Zdravlje započela je formiranje tima i ekipe za narednu sezonu.

Na početku je rešeno najvažnije otvoreno pitanje. Dosadašnji trener Nikola Ristić potpisao je ugovor na 2 godine, a mladi stručnjak dobio je poverenje čelnih ljudi kluba posle uspešno završenog posla u prethodnoj sezoni.

Mladi Leskovčanin je na klupi nasledio Lazara Spasića koji je posle 6. kola sporazumno prekinuo saradnju sa klubom.

Ristić >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je težak posao prihvatio u trenutku kada je ekipa imala skor 1-5, a Zdravlje je do kraja sezone ostvarilo 9 pobeda i 15 poraza što je bilo dovoljno za osvajanje 14. mesta i opstanak u ligi. Time je ostvaren cilj koji je uprava kluba postavila na početku sezone, imajući u vidu realnost srpske košarke i znatno veće budžete rivala u Košarkaškoj ligi Srbije.

Uprava kluba je ocenila da je Nikola Ristić opravdao ukazano poverenje i da je kao mladi i perpsketivan stručnjak zaslužio podršku i za naredni period. U klubu posebno ističu njegovu mladost, ali i činjenicu da je, gledajući vodeće klubove, jedini leskovački stručnjak koji vodi prvi tim.

– Ovo je veliko priznanje ali i obaveza za mene kao Leskovčanina i trenera. Po završetku sezone nastavili smo rad sa domaćim igračima, koji nastavljamo 12. jula. Očekujemo tada i pozivam sve igrače koji žele da treniraju sa nama, bez obzira na uzrast i status, da nam se od 12. jula pridruže na treninzima u SC Dubočica od 11:30 do 13:30. Želimo da pružimo šansu svima, ali i da damo podstrek mladim igračima da nastave da treniraju košarku i postanu budućnost Zdravlja i leskovačke košarke – kaže Nikola Ristić, trener Zdravlja.

O planovima i timu za novu sezonu kaže da je rano govoriti.

– Dok se ne dogovori budžet za sledeći sezonu ne možemo da govorimo o igračima. Naravno da nam je želja da ostanemo klub u kome će većinu i okosnicu tima činiti domaći igrači. Činjenica je da će liga biti mnogo jača, da su ušli klubovi koji će imati veoma velike budžete, a da povećanje budžeta planiraju i timovi poput Zlatibora, Vojvodine, Spartaka, Metalca, OKK Beograda … Biće teško, ali verujem da će Zdravlje u narednim godinama biti stabilan prvoligaš – overava mladi stručnjak Nikola Ristić, navodi se u saopštenju KK Zdravlje. (kraj) KZ/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.