Izvor: JUGpress.com, 14.Jul.2020, 09:10

Upis studenata na Filozofski u dvorištu fakulteta

NIŠ-LESKOVAC

Dvorište Filozofskog fakulteta u Nišu je danas, a tako je bilo i juče, prepuno budućih studenata koji se upisuju. Pored klupa koje se već nalaze u dvorištu postavljeni su stolovi, a budući studenti, tu na otvorenom, popunjavaju neophodnu dokumentaciju. Nema guranja, napravljena je fizička distanca, kandidati su sa maskama. Upisuje se 300 studenata na budžetu i 340 samofinansirajućih.

     >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<               „Krizni štab je doneo nove mere i moramo da se  prilagodimo tome a pored toga važno nam je da zaštitimo naše  buduće studente i naše nastavnike i sve one koji rade sa studentima. Zbog toga smo odlučili da za upis studenata koristimo dvorište koje imamo i koje je uređeno i pogodno da se iskoristi u ove svrhe sada kada nije dozvoljeno okupljanje više od 20 lica na jednom mestu. Zbog velikog broja kandidata koji se upisuju preduzeli smo još jednu meru. Danas  upisujemo 340 kandidata koji su na budžetu, a sutra će se upisivati samofinansirajući brucoši“, kaže dr Natalija Jovanović.

                   Ona dodaje da je  za upis napravljena i određena dinamika, da postoje punktovi za svaki departman, a celu akciju su uključeni i stariji studenti.

                   „Studenti starijih godina i asistenti  pomažu brucošima da popune sva dokumenta koja su im potrebna za upis.Kako bi smo izbegli velike gužve studente sa različitih grupa smo pozvali da dođu u razmaku od po pola sata. Svakako da se poštuje i to da svi imaju maske i da se održava određena fizička distanca bez obzira što se je sve na otvorenom“, kaže dekanica Filozofskog fakulteta dodajući da su prezadovoljni brojem kandidata koji su se javili i da su i dalje na prvom mestu među fakultetima Univerziteta u Nišu za koji vlada najveće interesovanje.

                   Milan Videnović, istraživač pripravnik na Departmanu za istoriju jedan je od onih koji pomažu studentima da u što kraćem roku završe obaveze oko upisa.

                   „Odlučili smo se na ovakvu organizaciju zbog bezbednosti pre svega naših budućih studenata. Oni moraju od prvog trenutka kada kroče i ovu zgradu da se osećaju sigurno i da  imaju podršku studentskih organizacija, profesora i asistenata i svake službe na fakultetu. Uključili smo i starije studente  koji im pomažu, manje je grešaka prilikom popunjavanja papirologije i sve ide mnogo brže“, kaže Videnović.

                    Članovi Saveza studenata Filozofskog fakulteta dele obrasce i indekse budućim brucošima dajući im upustva kako sve da popune. I ove godine se fakultet pobrinuo da obezbedi studentske knjižice za buduće studente.

                    „Zbog  trenutne situacije je bolje da smo napolju nego u holu fakulteta. Ništa ne smeta, imamo sve uslove da završimo sve što je potrebno i upišemo se. U tome nam pomažu i stariji studenti kao i asistenti koje možemo da pitamo da nam pojasne ono što nam nije jasno. Tako je manje grešaka i ne moramo da se vraćamo po nove obrasce“, kaže Jovana Cakić iz Leskovca koja upisuje srbistiku.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.