Umro od trovanja rakijom

Izvor: RTS, 24.Jul.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro od trovanja rakijom

Od trovanja metil-alkoholom u Nišu je umro muškarac star 42 godine. Primljen je juče u bolnicu, a pretpostavlja se da je pio rakiju kupljenu u Leskovcu.

Posle završene obdukcije u Zavodu na sudsku medicinu u Nišu, ustanovljeno je da je razlog smrti 42-godišnjeg pacijenta iz Leksovca, koji je juče premunuo u niškom Kliničkom centru, teško trovanje metil-akoholom - rekao je za RTS lekar Zavoda Miodrag Zdravković.

On kaže da je pacijent star 42 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << primljen juče popodne na Neurohiruršku kliniku u Nišu, sa poremećajem vida, koji je posle 4 sata preminuo. Kod njega je u krvi pronađeno 2,5 promila metil-alkohola.

Stručnjaci Zavoda su alarmirali policiju, kako bi utvrdili kako je osoba došla u kontakt sa takvim alkoholnim pićem kako ne bi došlo do daljeg širenja te otrovne materije.

Zdravković kaže da je ova situacija slična sa slučajem "Zozovača" kada je više osoba preminulo od konzumiranja rakije sa metil-alkoholom. Zato preporučuje da se ne kupuju alkoholna pića od nelegalnih prozvođača i bez licence.

Zdravković kaže da je samo 2 grama metil-akohola dovoljno za trovanje, dok je količina od 20 grama smrtonosna za čoveka. 

Prvi simptomi trovanja su poremećaj vida i sluha i psihomotorni nemir.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.