Izvor: Glas javnosti, 04.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla od sepse

LESKOVAC - Advokat Jovan Mitrović iz Vlasotinaca podneo je krivičnu prijavu protiv četvorice lekara Opšte bolnice u Leskovcu zbog sumnje da su odgovorni za smrt njegove supruge LJubice (63), koja je preminula posle operacije slepog creva, kazao je juče Beti Mitrović.

Mitrović je kazao da je protiv lekara koji, kako navodi, devet dana nisu mogli da dijagnostifikuju upalu slepog creva, ali i protiv direktora bolnice Zorana Ćeranića, podneo Opštinskom tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Leskovcu krivičnu prijavu za teška krivično delo protiv zdravlja ljudi i krivično delo nesavesnog lečenja.

LJubica Mitrović je, prema navodima njenog supruga, primljena na interno odeljenje 6. septembra s jakim bolovima u stomaku i sa povišenim krvnim pritiskom i nivoom šećera u krvi.

POGREŠNA SLIKA

Direktor Ćeranić je kazao je agenciji Beta da je posle sprovedene interne kontrole utvrđeno da su lekari dobijali lažnu kliničku sliku posle svake analize krvne slike, najverovatnije zbog visokog šećera i krvnog pritiska, ali i zbog činjenice da je slepo crevo bilo učaureno u trbušnoj maramici. „Ukoliko se utvrdi na sudu objektivna odgovornost, niko neće biti pošteđen ni na poslu“, kazao je Ćeranić.

„Lekari su je lečili analgeticima i lekovima protiv šećerne bolesti iako je svaki dan povraćala i imala dijareje. Devet dana im je trebalo da utvrde da je slepo crevo u pitanju. Prebačena je na odeljenje hirurgije i operisana 15. septembra, a umrla 19. septembra.

„Hirurg mi je posle operacije rekao da su izgledi za preživljavanje slabi jer je slepo crevo puklo nekoliko dana ranije i to mesto je bila zahvatila sepsa“, ispričao je suprug.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.