„Umipek“ da finansira proizviodnju i otkupljuje žitarice

Izvor: juGmedia, 27.Avg.2013, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Umipek“ da finansira proizviodnju i otkupljuje žitarice

LESKOVAC – Vlasnik crepane Mladost, koji je pre nekoliko meseci kupio pekaru Umipek, spreman je da finansira proizvodnju žitarica i garantuje otkup, saopšteno je danas.

Na zajedničkoj konferenciji gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, specijalnog savetnika za poljoprivredu Privredne komore Srbije Milana Prostrana i predsednika Regionalne privredne komore Gorana Jovića ocenjeno je da je reč  o ozbiljnom projektu koji bi obuhvataio oko 24 hiljade gazdinstava.

>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />Prostran jekazao da je on ubedio vlasnika Mladosti da otkupi Umipek, nekadašnjeg giganta u proizvodnji hleba na jugu Srbije.

„Ovo je veliki iskorak, pružanje dobre ruke za dobar posao i pokretanje jedne jako poljoprivredne grane ali i potencijala za veliki izvoz“, rekao Prostran

Smeštajni kapaciteti u silosima Umipeku su 30 hilajda tona. Namera novog vlasnika, čulo se, je da ih udvostruči, u  saradnji sa lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, i da postane najveći konkurent za izvoz žitarica u Evropsku uniju i zemlje okruženja sa juga Srbije.

Leskovac iz svog budžeta na godišnjem nivou izdvaja preko 180 miliona dinara za razvoj poljoprivrede, a leskovačka kotlina je veliki potencijal za ratarsku proizvodnju, pa je lokalna samouprava odlučila da oberučke podrži jednu ovakvu ponudu“ istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.