Ukidaju projektno finansiranje sportskih klubova

Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukidaju projektno finansiranje sportskih klubova

LESKOVAC

Član Gradskog veća grada Leskovca Goran Vukadinović  rekao je danas  da se glavna izmena u finansiranju rada sportskih klubova  odnosi na ukidanje projektnog i uvođenje programskog finansiranja koje bi trebalo da doprinese boljem praćenju aktivnosti sportskih klubova i transparentnijem praćenju utroška finansijskih sredstava , koja se dodeljuju iz budžeta grada Leskovca.

„Sportski klubovi biće kategorizovani prema tradiciji, profesionalnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << broju registrovanih sportista i rezultata koje postižu, jer samo rezultati i realni efekti nečijeg rada mogu biti kriterijumi za adekvatnu raspodelu novčanih sredstava. Ova tema zahteva ozbiljan i detaljniji pristup imajući u vidu da je neophodna za dalje unapređenje rada sportskih klubova, ali i zbog značaja koji sport ima za pravilan razvoj dece i mladih, “ rekao je  Vukadinovi’.

U 2017. godini iz budžeta je za finansiranje sporta izdvojeno je 55 miliona dinara, što je devet miliona više nego u 2016. godini, dodao je  Vukadinović i izrazio nadu da će u ovoj godini biti i boljih rezultata, što je važno za grad.

„U prošloj godini smo skoro sve ono što smo obećali i dali. To znači da će sportisti i sportski radnici imati potpunu sigurnost da će novac koji se klubovima predvidi u ovoj godini i dobiti. U 2017. godini više neće biti moguće u toku godine tražiti sredstva od Gradskog veća za turnire, putovanja ili slične stvari, što znači da će klubovi morati da sve isplaniraju. Programsko finansiranje predviđa konkurisanje za celu godinu, neće ga biti dva puta kao do sada i moraće sve da se odmah predvidi. Oglas će biti raspisan 18. januara i trajaće do 15. februara i biće objavljen na internet stranici grada Leskovca. Novina je da će klubovi i organizacije svoje planove dostaviti Sportskom savezu, koji će proveriti ispravnost dokumentacije uz pomoć Gradske uprave za sport. Onda će se to dostaviti petočlanoj komisiji koju imenuje gradonačelnik i koja će po već ustanovljenim pravilima izbodovati klubove, na osnovu čega će se znati ko će kolika sredstva dobiti. Taj izveštaj se dostavlja Gradskom veću i na osnovu njega će se potpisati ugovori o finansiranju sa Gradom Leskovcem. Najbitnije je da se do 31. januara dostave Gradskoj upravi za sport i omladinu finansijski izveštaji o utrošenim sredstvima dobijenim u prethodnoj godini,  kako bi mogli da konkurišete za sredstva u 2017.“

Vrlo brzo će biti, kako zakon nalaže, imenovan i sportski inspektor, dodao je Vukadinović.

„On će kontrolisati i pomagati sportskim organizacijama da pojedine zakone, finansijske planove i slično lakše ostvare i ispoštuju.“

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.