Uhapšeni zastupnici Auto-moto udruženje “Sinhro-R” i “Mitić prevoz”

Izvor: JUGpress.com, 15.Sep.2018, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zastupnici Auto-moto udruženje “Sinhro-R” i “Mitić prevoz”

LESKOVAC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su G. M. (1975), zastupnika Auto-moto udruženja “Sinhro-R” iz Leskovca i odgovorno lice preduzeća “Mitić prevoz”, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

On se sumnjiči da je, u svojstvu zastupnika ovog Auto-moto udruženja, krajem decembra 2016. godine izvršio prijem donacije u vidu autobusa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << “setra“ za koji je po Zakonu o donacijama i humanitarnoj pomoći bio oslobođen plaćanja carine i drugih uvoznih dažbina, navodi policija.

Taj autobus je zatim preregistrovao na preduzeće “Mitić prevoz” i koristio za vršenje delatnosti, a sve u nameri da “Mitić prevoz” izbegne plaćanje carine i drugih uvoznih dažbina, čime je oštetio budžet Srbije za iznos od 2.627.355 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, dodaje policija.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.