Uhapšen direktor bolnice u Leskovcu

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen direktor bolnice u Leskovcu

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, prenosi RTS.

Njegova saradnica uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Direktor bolnice uhapšen je zbog sumnje da je menjao konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za održavanje higijene, kako bi favorizovao dve beogradske firme.

Uhapšena je i Dimitrijevićeva saradnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog zloupotrebe službenoj položaja, kao i jedan od vlasnika jedne od tih firmi iz Beograda za podstrekivanje krivičnog dela trgovina uticajem.

U stanu Dimitrijevića policija je našla 22.200 evra, 3.500 franaka i 400 američkih dolara.

Leskovačka javnost je iznenađena zbog hapšenja direktora bolnice jer je Dimitrijević prvi potpredsednik gradskog odbora SNS-a. Poznat je i kao jedan od najbližih saradnika gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

U protekloj godini država je uložila dosta novca u rekonstrukciju i opremanje leskovačke bolnice.

Iako se očekivalo, o hapšenju Dimitrijevića zvanično se nisu oglasili ni leskovačka bolnica ni gradski odbor SNS-a.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i BIA.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen direktor bolnice u Leskovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu N. D. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, javio je danas RTS...Direktor bolnice uhapšen je zbog sumnje da je menjao konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za održavanje higijene, kako bi favorizovao dve beogradske firme...Kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.