Uhapšen bivši gradonačelnik Leskovca

Izvor: Press, 28.Mar.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši gradonačelnik Leskovca

Kako je navedeno oni se sumnjiče za malverzacije prilikom izgradnje autobuske stanice, jednog stambenog objekta i dve saobraćajnice u Leskovcu.
Sumnja se da su privedeni nezakonito pribavili gotovo 74 miliona dinara. Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe.
U Somboru je lišeno slobode šest osoba, među kojima je direktor i vlasnik firme "Tehnomag Term" d.o.o. Novi Sad Lazar Munižaba, a krivičnom prijavom biće obuhvaćene još tri osobe, za koje se sumnja da su oštetili budžet Srbije za oko 25 miliona dinara.
Demokratska stranka smatra da je privođenje bivšeg gradonačelnika Leskovca i kadra DS Slobodana Kocića deo hajke na tu stranku.

Generalni sekretar DS Balša Božović u izjavi danas dostavljenoj medijima kaže da je Kocić, prvi demokrata Leskovca, priveden baš kako je na stranačkim konferencijama za novinare najavljivao pomoćnik sadašnjeg gradonačelnika Leskovca Gojko Veličković, inače kadar SNS.

On ističe da se DS apsolutno zalaže za poštovanje zakona i vladavinu prava i da bi u Srbiji svi trebalo da budu ravnopravni pred zakonom i svako treba da odgovara za svoje postupke.

"Danas smo, međutim, i u Leskovcu mogli da vidimo kako se pravda iz nadležnih institucija izmešta na stranačke konferencije za medije i u tabloide, kako zakon nije isti za one koji čine Vladu Srbije i za one koji podržavaju DS", naveo je Božović.

Podsećajući da je Kocić za svog mandata doveo veliki broj investicija u Leskovac poput Jure i Falkea, Božović navodi da su bivšeg gradonačelnika "bez suda već osudili oni koji vrše neprestanu hajku na DS, oni koji najavljuju hapšenja i istrage po tabloidima i na stranačkim konferencijama za novinare".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Leskovac: Hapšenje Kocića i protest DS

Izvor: Mondo, 28.Mar.2013

Policija privela šest osoba u Leskovcu, uključujući i bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića, zbog zloupotrebe službenog položaja. Kocić je lider DS-a u Leskovcu. Iz DS-a tvrde da je u pitanju hajka protiv te stranke...U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog krimianala policija je lišila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.