Izvor: JUGpress.com, 04.Sep.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje penzionera skuplja potpise za besplatan prevoz

LESKOVAC

U Udruženju penzionera Leskovac u toku je akcija prikupljanja potpisa kojom se od lokalne samouprave traži da se penzionerima omogući besplatan gradski i prigradski prevoz na teritoriji Leskovca.

Bratislav Zdravković, predsednik udruženja, kaže za JUGpress da ovaj problem pokušava da reši godinama unazad.

„Bukvalno na svakom našem sastanku neko od naših penzionera iznova pokreće >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ovu temu. Znamo da besplatan prevoz imaju penzioneri u Beogradu, Jagodini, Loznici, Nišu, Medveđi… Verujemo da je to moguće da se uradi i u Leskovcu i zato smo se odlučili za ovaj korak. Nakon priikupljenih potpisa peticiju ćemo proslediti lokalnoj samoupravi na razmatranje. Mi imamo više predloga kako da se to reši, npr. jedan je besplatan prevoz za one koji su stariji od 70 godina, a do te granice popust od 50%. Inače, leskovački penzioneri imaju jedan od najnižih proseka u Srbiji i smatramo da bi ovo bio značajna pomoće lokalne samouprave u socijalnom pogledu. Naša teritorija je veoma razuđena, tako da su penzioneri prinuđeni da često koriste autobuski prevoz kako bi došli do lekara ili apoteke…“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.