Izvor: JUGpress.com, 23.Jul.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje distrofičara obeležilo 40 godina postojanja

LESKOVAC

Prigodnom svečanošću Udruženje distrofičara obeležilo je 40 godina postojanja. Nakon kraćeg filma o radu udruženja, okupljenima se obratila Gordana Stojanović, predsednica udruženja, koja je rekla da se kroz sve ove godine trajanja i rada pokazalo da invalidiet nije mogao i nikad neće moći da nas zaustavi u ostvarivanju naših ideja.

„Zahvaljujući finansijskoj pomoći Ministarstva za rad >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, međunarodnih organizacija i fondova, brojnih donatora, Saveza distrofičara Srbije, ali ponajviše zahvaljujući podršci lokalne zajednice mi smo uspešno realizovali četrdesetak projekata koji naš život danas čine lakšim. Zahvaljujući podršci Grada Leskovca naša organizacija poslednjih godina pruža usluge i pomoć u kući, ne samo za članove našeg udruženja već i ostalim kategorijama osoba sa invaliditetom koje ispunjavaju potrebne kriterijume. Uz pomoć personalnih asistenata, negovateljica, domaćica i drugih vidova pomoći mi možemo nesmetano da funkcionišemo, da radimo, aktivno učestvujemo u zajedici, da izrazimo sve svoje potencijale i budemo korisni članovi ovog društva.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u svom obraćanju je istakao da za ljude koji su oboleli od mišićne distrofije je veoma važno da imaju pristup pravim informacijama i savetima.

„Udruženje od 1979. profesionalno pruža podršku i negu koja je potrebna ovoj izuzetno važnoj socijalno ugroženoj grupi. Zahvaljujući vama osobe sa invaliditetom su vidljivije, aktivnije i uključenije u društvena dešavanja. Hvala vam na entuzijazmu i posvećenosti sa kojom se borite za stvaranje uslova i ostvarenje ljudskih prava naših sugrađana. Grad Leskovac nastoji da putem finansiranja i sufinansiranja projekata oblasti iz socijalne zaštite maksimalno podrži udruženja koja se javljaju na konkurs koji raspisuje Grad Leskovac. Ove godine za vaše udruženje izdvojena je suma u iznosu od 1,32 miliona dinara.“

Na kraju svečanosti zaslužnima su uručene povenje i zahvalnice.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.