Izvor: JUGpress.com, 16.Mar.2017, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenicima Gimnazije i Ekonomske škole predstavljene Vojna akademija i vojne škole

LESKOVAC

U saradnji sa leskovačkom Gimnazijom i Ekonomskom školom, pripadnici Vojne akademije – Ministarstva Odbrane Vojske Srbije danas su organizovali realizovali su prezentaciju povodom raspisanog konkursa za upis kandidata iz građanstva za kadete i učenike vojnih škola u školskoj 2017./18. godini.

Cilj je upoznavanje učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Leskovca >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa načinom konkurisanja i uslovima školovanja u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj vojnoj školi.

Major Bojan Šljukić  da će ove godine  biti primljeno 100 učenika u Vojnu gimnaziju, 50 u Srednju stručnu vojnu školu, 81 kadet u Vojnu akademiju i 20 kadeta na Medicinski fakultet VMA.

„Prema dosadašnjim podacima odziv kandidata je zadovoljavajući. Konkurs za Vojnu gimnaziju je zatvoren 15. marta i tu je konkurisalo devat kandidata na jedno mesto, dok je konkurs za prijem ostalih kadeta otvoren do 31. marta”, dodao ej on.

Po informacijama koje je izneo major Šljukić u proseku 95% onih koji se upišu i završi svoje školovanje, dobije svoj oficirski čin i odmah stupa u radni odnos.

Kadet prve godine Dušan Stošić je jedan od onih kadeta koji je tu da srednjoškolcima približi Vojnu akademiju i iz prve ruke prenese iskustva.

„Ono što se nama nudi je nešto što je zaista izuzetno. Imamo odlične uslove, kompletan smeštaj, ishranu, literatutu, izuzetne nastavnike… Čitav sistem je podređen da vi završite Vojnu akademiju i da stanete u stroj srpskih oficira. Inače, mene je ovom pozivu privukla sredina u kojoj sam odrastao, jer sam od malih nogu voleo vojsku. Moj brat je na završnoj godini Vojne akademije, otac je rezervni oficir… Taj patriotski poglad ka državi je za mene bio presudan da upišem Vojnu akademiju, “rekao je on.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.