Učenici Medicinske škole darivali prvorođenu božićnu bebu

Izvor: juGmedia, 07.Jan.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici Medicinske škole darivali prvorođenu božićnu bebu

LESKOVAC – Majka prve bebe rođene u leskovačkom porodilištu na Božić odneće kući i četiri paketa sa dečjom garderobom, koju su danas darivali učenici Medicinske škole sa smera ginekološko-akušerski tehničar.

Učenici trećeg i drugog razreda sa ovog smera pokrenuli su, naime, humanitarnu akciju i zajedno sa svojim profesorkama Jelenom Stošić i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Snežanom Milošević prikupili novac u samoj školi.

„Za taj novac dobili smo vaučer u butiku Filip, gde će majka moći da izabere ono što joj je najpotrebnije, a vlasnik tog butika je, s druge strane, bio naš pokrovitelj i ovi paketi su otuda“, kazao je za Jugmediu učenik Andrija Savić.

U poklon paketićima, kako smo saznali, je najneophodnija bebi garderoba, ali i popularna „dunja“, kojom će Dijana Stanković iz Gradašnice, majka prvorođene božićne bebe, izneti svoje dete iz porodilišta.

Učenici sa ovog smera su, inače, poznati po svojoj humanosti.

„Pre dve nedelje smo na Odeljenju pedijatrije poklonili paketiće deci koja su se tu lečila, a nešto ranije smo s poklonima obilazili stare i bolesne u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“. I prtehodne generacije su učestvovale u sličnim humanitarnim akcijama“, ispričao je Savić.

Učenici Medicinske škole bili su prvi donatori koji su danas posetili leskovačko porodilište.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.