UPOZORENJE Ne ložite vatru na otvorenom prostoru, bićete kažnjeni!

Izvor: juGmedia, 24.Jul.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE Ne ložite vatru na otvorenom prostoru, bićete kažnjeni!

LESKOVAC – U sezoni poljoprivrednih radova usled visokih letnjih temperatura sve češće dolazi do požara na otvorenom prostoru, u kojima gori suva trava, nisko rastinje, voćnjaci, vinogradi, četinarska i listopadna šuma, upozorava Gradska uprava za opšte poslove sektora civilne zaštite u Leskovcu.

Oni apeluju na građane da se pridržavaju svih mera zaštite od požara prilikom izvođenja poljoprivrednih radova, ne spaljuju suvu trave i korov i ne lože vatru >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na otvorenom prostoru i u blizini šumskih kompleksa.

Apelujemo na građane da požar odmah prijave Vatrogasno-spasilačkoj jedinici na telefon 193“, navodi se dalje.

U slučaju nepridržavanja zabrane spaljivanja na otvorenom prostoru zaprećena je novčana kazna u visini od 10.000 dinara za fizičko lice i propisana je obaveza za izvršioca da nadoknadi troškove intervencije Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u skladu sa posebnim propisom, zaključuje se u saopštenju.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.