Izvor: JUGpress.com, 27.Okt.2023, 19:38

U toku radovi na izgradnji Regionalnog inovacionog startap centra

LESKOVAC

U izgradnju Regionalnog inovacionog startap centra Leskovac biće uloženo 85 miliona dinara, a radove zajednički finansiraju Grad Leskovac i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok će Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija opremiti objekat. Zoran Branković, član Gradskog veća, na konferenciji za medije sazvanom ovim povodom, rekao je da je paralelno sa izvođenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radova formiran projektni tim zadužen za osnivanje startap centra koji prati realizaciju celog projekta.

„Njegov koordinator je Toma Dašić, profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija. Ideja je formiranje društva sa ograničenom odgovornošću koje će upravljati centrom, gde će Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem biti osnivač sa najvećim udelom, a ostali osnivači biće Akademija strukovnih studija Južna Srbija, Tehnološki fakultet u Leskovcu i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Startap centar pružiće podršku novim preduzećima, timovima i pojedincima da realizuju poslovne ideje i kreiraju inovativne proizvode počevši od sektora IT tehnologija, do kasnije i u svim delatnostima koje stvaraju inovativna rešenja i proizvode. Centar će biti oslonac svim mikro, malim i srednjim preduzećima za razvijanje svog biznisa zasnovanog na inovacijama.“(kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.