Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2020, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U samoizolaciji 23 lekara i 33 medicinske sestre kao i zamenik direktora leskovačke bolnice

LESKOVAC

Ukupno 61 osoba zaposlena u leskovačkoj bolnici , na internom odeljenju, je u samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom zbog kontakata sa lekarom sumnivim na virus korona a čiji se rezultati nalaza očekuju svakog trenutka, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Komandant Glavnog štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović je rekao da su pod ovom merom 23 lekara, 33 medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sestre i zamenik direktora bolnice kao i 3 spremačice i 2 servirke.

On je rekao da je na internom Na Internom odeljenju ostalo je da radi 7 lekara i 57 sestara i da s esve ovo dešava zato što je jedna lekar sa koronarnog odeljenja dolazio posle povratka sa Malte.

„ Ovo dovoljno ukazuje da kada imate jednog zdravstvenog radnika koji je lekar na internom odeljenju, putaovao je na Malti, doša i nikog nije obavestio. Jedna neozbiljna osoba, vidite šta znači izbacivanje jednog odeljenja iz zdravstvnog sistema”, rekao je Cvetanović.

On je na pitanje novinarke JUGpressa da li je u samoizolaciji i zamenik direktora bolnice potvrdno odgovorio.

A na naše pitanje zar ne bi trebalo i direktor bolnice Nebojša Dimitrijević da bude u samoizolaciji jer je svakodnevno kontaktirao s avsojim zamenikom, Dimitrijević je rekoa da su oni to činili “sa maskama i rukavicama na rukama”.

Ostalo je nejasno šta je sa pacijentima koje su lekar čiji se rezultati očekuju i njegove kolege lečile na koronarnom , na infektivno odeljneju, u Urgentnom centru i u ambulanatam Doma zdravlja.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.