Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2024, 10:56

U meču između GFK Dubočice i Tekstilca : Strelci pretili ćorcima

LESKOVAC

U izuzetno značajnom meča za obe ekipe GFK Dubočice i Tekstilca iz Odžaka u kome su bodovi bili za oba rivala od posebne važnosti prisutni gladaoci videli su borbenu igru, ali ne nešto naročito lepu. Igralo se obostrano čvrsto i bez mnogo šansi za postizanje pogotka, tako da su napadači obe ekipe praktično pretili ćorcima.

Već na prvoj utakmici videlo se da napad leskovačkog prvoligaša nije tako više opasan i izostanak povređenog kapitena Dušana >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Savić zaista je više nego vidljiv. Najizgledniju priliku da se mreža gostiju zatrese imao je Milan Đokić u 65.minutu ali nije loptu zahvatio kako treba tako da je sigurni golman gostiju Bojan Brać uspeo uz dosta sreće da zaustavi nedovoljno precizno izveden udarac pa je tako njegova mreža ostala netaknuta. U završnici utakmice domaći igrači činili su sve da nađu put do mreže vrlo dobre ekipe prvoligaša iz Odžaka, ali u svojim nastojanjima nisu uspeli.

Na osnovu onog što su igrači oba tima pokazali, nerešen rezultat je, možda, i najpravedniji ishod ovog meča koji je odigran u okvirima sportske korektnosti svih učesnika prve prolećne prvenstvene utakmice u Leskovcu.

Narednog vikenda leskovački prvoligaš gostuje u Lazarevcu i za rivala imaće domaću ekipu Kolubare koja je posebno opasna na svom terenu tako da će četa trenera Marjana Živkovića imati izuzetno težak zadatak da dođe do onog rezultata koji bi zadovoljio apetite leskovačkog prvoligaša a to je plasman u samom vrhu prvoligaške tabele fudbalske Srbije.

Nerešen ishod na svom bunjištu nikako ne sme da bude razlog prevelike brige jer prvenstvena trka za bodove tek je krenula i baš zbog toga u svakom narednom meču fudbaleri GFK Dubočice moraju ulaziti sa željom da ga dobiju.

Uostalom da su u ovoj utakmici došli do celog plena ne bi bilo nikakve garancije da je plan ostvaren jer do kraja prvenstva ima još puno utakmica da se igra i da je oko poretka na tabeli izvesna samo neizvesnost.

Gradski stadion u Leskovcu

Gledalaca: 1.500

Sudije: Miroslav Matić (Loznica), pomoćnici: Ilija Novaković (Guča), Stefan Jeremić (Priboj)

Žuti kartoni: Račić, Milić, Tomić i Stevanović.

GFK DUBOČICA: Knežević, Đokić (Milinković), Račić, Zdravković, Đurić (Stevanović), Milić, Jovanić, Belić, Tomić, Ilić, Tasić (Mladenović)

TEKSTILAC: Brać, Luković, Marjanović, Stojanović, Popović(Dimković), Đurić (Stanković), Sredojević, Jočić (Vasić), Davidović (Stojanović), Marković (Lucku)Kodžić (kraj) VS/LJS

Foto: Vlastimir Stamenković

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.