U leskovačkoj bolnici opasna bakterija klostridija dificile

Izvor: juGmedia, 11.Maj.2013, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U leskovačkoj bolnici opasna bakterija klostridija dificile

LESKOVAC – Od početka godine u Opštoj bolnici u Leskovcu oko 30 pacijenata se posle operacije inficiralo bakterijom klostridijim dificile, potvrđeno je Jugmedii

Direktor bolnice Zoran Ćeranic rekao je da su svi slučajevi bili predmet kontrola zdravstvenih inspektora i da intrena Komisija za intrabolničke infekcije na svakoj sednici raspravlja o poboljšanju higijene.

„Ne znamo šta je uzrok, jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << što je zajednicko svim pacijnetima je to da su posle operacije bili lečeni i antibioticima. Znatno smo poboljšali higijenske uslove, ali se takvi slučajevi i danas javljaju. Nije alarmantno, ali je zabrinjavajuće što se ne može otkriti uzorok“, kazao je.

Ćeranic dodaje da posledice koje izaziva ova bakterija javljaju uglavnom kod starijih operisanih pacijenata, ali i kod mlađih.

„Ponekad se infekcija u vidu jakih, iscrpljujućih proliva, javi dok je pacijent još u bolnici, a ponekad po otpuštanju. U nekim slučajevima su prolivi toliko jaki da dolazi do povremenog zastoja rada buburega“, naglašava je direktor leskovačke bolnice.

U ovoj bolnici nije evidentiran ni slučaj smrti gde bi, eventualno, uzročnik bila bakterija klostridija dificile, koja izazaiva i bolesti srca. Utvrđeno je da nije zaražen ni jedan zdravstveni radnik.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

U leskovačkoj bolnici opasna bakterija klostridija dificile

Izvor: OkRadio.rs, 12.Maj.2013, 14:29

Od početka godine u Opštoj bolnici u Leskovcu oko 30 pacijenata se posle operacije inficiralo bakterijom klostridijim dificile, potvrđeno je Jugmedii Direktor bolnice Zoran Ćeranic rekao je da su svi slučajevi bili predmet kontrola zdravstvenih inspektora i da intrena Komisija za intrabolničke...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.