U holu Doma vojske otvorena izložba “Kreativnost u usponu” (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Okt.2014, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U holu Doma vojske otvorena izložba “Kreativnost u usponu” (VIDEO)

U holu Doma Vojske izloženi su radovi 120 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije gradske opštine Medijana, iz Leskovca, Sofije i Montane.
Izložba je deo prekograničnog projekta “Kreativnost u usponu” koji Medijana sprovodi u saradnji sa Leskovačkim i Bugarskim partnerima, a Nišlije će moći da je vide do 11. oktobra.
Preko 70 likovnih radova talentovanih osnovaca i srednjoškolaca izloženo je u Domu Vojske. Pored slika i stripa tu su i vajarska dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << a na otvaranju izložbe deca su pokazala i kako igraju folklor i moderan ples. Svoj talenat unapredili su zahvaljujući radionicama koje su pohađali u okviru projekta “Kreativnost u usponu”. Učenici sa teritorije GO Medijana i iz Leskovca  prošli su likovne i radionice modelovanja, školu stripa i karikature. Đaci iz Bugarske pohađali su  radionice kreativnog pisanja i stvaranja TV programa ali i modernog plesa i folklora.
Projekat “Kreativnost u usponu” je poslednih 7 meseci sprovodila GO Medijana sa partnerima iz Leskovca i iz bugarskig gradova Sofije i Montane. Sve o trošku Evropske unije.
Radovi će u Domu vojske biti izloženi do 11.oktobra a zainteresovani mogu da ih vide svakog dana od 10 do 20 sati.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Fotografi iz bivše Jugoslavije na samitu u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Okt.2014

Više od 60 fotografa iz bivših jugosolovenskih republika učestvovaće od 9. do 12. oktobra na IV Samitu fotografa eks-Jugoslavije koji organizuje Foto-klub "Leskovac"...Učesnici će za to vreme održavati zajedničke izložbe, promocije, prezentacije radova, panel diskusije i slikati prirodne lepote...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.