Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2021, 09:48

U Zoni „Jug“ ovog proleća „pocrvenelo” 48 fudbalera

LESKOVAC

Fudbalska sezona u našoj zemlji, a i na terenima Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, završena je 6. juna. Već prvih dana naredne nedelje, Disciplinski sudija FSRIS, Ivan Nikolić je pripremio u pisanoj formi svoj izveštaj, koji će se uskoro naći na sednici Izvršnog odbora na usvajanje, a gde na analitičan način i sa obilje podataka prikazuje stanje u svih pet liga za prolećni deo fudbalske sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz ugla disciplinskog sudije FSRIS. Prvenstvena sezona i trka za bodove na srpskoligaškom „Istoku” posebno je bila zanimljiva i izuzetno teška i naporna, jer se u trci za što boljim plasmanom nadmetalo 20 klubova. Na programu je bilo pet vanrednih sreda, i sve to je rukovodstvo lige primoravalo da rade gotovo svakodnevno kako se ne bi ugrozila takmičarska regularnost. Posebno puno posla bilo je za disciplinskog sudiju Ivana Nikolića, koji je morao ekspresno da rešava sve disciplinske prekršaje i to uvek po „hitnom postupku”, što je on to i činio i to sa puno uspeha, a što je i najvažnije i po slovu fudbalskog zakona.

U prolećnom, delu takmičarske sezone 2020/21 u Srpskoj ligi „Istok”, ukupno su isključena 44 fudbalera, od kojih su 34 kažnjena zabranjena igranja u jednoj utakmici, sedmorica na dve, dvojica na tri i jedan igrač je kažnjen zabranom nastupa na četiri utakmice. Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 20 disciplinskih mera, od čega, u 6 navrata opomene, 12 novčanih kazni i 2 vremenske – zabrana obavljanja dužnosti. Klubovi su sankcionisani ukupno 32 puta i novčanim kaznama (25 zbog izricanja pet i više javnih događaja na istoj utakmici) i 7 po ostalim osnovama. Oduzimanjem po jednom boda kažnjeni su FK „Topličanin“, FK „Kablovi“ i FK „Moravac“, zbog nastupa igrača pod kaznom, odnosno, neopravdanog neodigravanja utakmice – precizan je Ivan Nikolić u nabrajanju disciplinskih prekršaja koje su ovog proleća načinili klubovi, a i pojedinci.

Kako je protekao prolećni deo prvenstva u zoni „Zapad“?

Tokom prolećnog dela takmičenja sezone 2020/21 ukupno je isključeno 30 fudbalera, od kojih je 11 kažnjeno zabranom igranja u jednoj utakmici, 15 su kažnjenim zabranom nastupa na dve utakmice, 3 zabranom igranja na tri utakmice i jedan zabranom nastup na četiri utakmice. Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 6 disciplinskih mera, od čega su sve kazne novčane. Klubovi su sankcionisani ukupno 25 puta i do 25 novčanih kazni (12 zbog izricanja pet i više javnih događaja na istoj utakmici), 13 po ostalim osnovama. Oduzimanjem ukupno dva boda kažnjen je FK „Kopaonik“ sve zbog zanemarivanja obaveza prema službenim licima i neopravdanog neodigravanja utakmice, kao i FK „Temnić“ zbog nastupa pod suspenzijom.

Na zonskom „Istoku“ po (ne)pisanom pravilu uvek je bilo puno vatre. Kako je bilo ovog proleća?

U ovoj zoni, u prolećnom delu takmičarske sezone 2020/21 ukupno je isključeno 38 fudbalera, od kojih su 26 kažnjena zabranom igranja u jednoj utakmici, 10 su kažnjena zabranom nastupa na dve utakmice, 1 fudbaler sankcionisan je sa tri utakmice prinudne pauze, 1 fudbaler je kažnjen zabranom nastupa na četiri utakmice. Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 5 disciplinskih mera, od čega, u svim slučajevima novčane kazne. Klubovi su sankcionisani ukupno 24 puta i do 23 novčana kazne (12 zbog izricanja pet i više javnih događaja na istoj utakmici), i 11 po ostalim osnovama, kao i 1 izrečene opomene, dok su FK „Polom“ i FK „Branik“ sankcionisani oduzimanjem po jednog boda zbog neopravdanog neodigravanja utakmice.

Na osnovu broja isključenih igrača izgleda da su najratoborniji bili fudbaleri u zoni „Jug”.

U zoni „Jug” u prolećnom delu takmičarske sezone 2020/21 ukupno je isključeno 48 fudbalera, od kojih je 29 kažnjeno zabranom igranja u jednoj utakmici, 15 kažnjeno zabranom nastupa na dve utakmice, 2 su kažnjena sa tri utakmice prinudne pauze, jedan igrač je kažnjen zabranom igranjem na četiri utakmice, dok je jedan fudbaler kažnjen zabranom nastupa u trajanju od četiri meseca. Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno samo 3 disciplinska merila, od čega, u sva 3 navrata novčane kazne. Klubovi su sankcionisani ukupno 31 put i to sa 31 novčanim kaznom (17 zbog izricanja pet i više javnih događaja na istoj utakmici), 14 po ostalim osnovama.

I na kraju da vidimo kako je bilo na terenima i van terena u zoni „Centar“?

Na utakmicama odigranim u okviru zone „Centar“, tokom prolećnog dela takmičarske sezone 2020/21 ukupno je isključeno 13 fudbalera, od čega je 7 kažnjenih zabranom igranja u jednoj utakmici, 4 kažnjeno zabranom nastupa na dve utakmice, 1 kažnjen sa tri utakmice prinudne pauze, 1 fudbaler je kažnjen zabranom nastupa u trajanju od dva meseca. Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 4 disciplinske mere, od čega, 3 novčane kazne i 1 zabranom vršenje funkcije. Klubovi su sankcionisani ukupno 11 puta i do 11 novčanih kazni (8 zbog izricanja pet i više javnih događaja na istoj utakmici), 3 po ostalim osnovama, dok je FK „Naisus“ Rožina kažnjen oduzimanje jednog boda od ukupno osvojenih bodova, usled neopravdanog neodigravanja utakmice.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.