U “Vodovodu” 327 zaposlenih

Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U “Vodovodu” 327 zaposlenih

LESKOVAC

JKP „Vodovod“ će u 2017. godinu ući sa 327 zaposlenih, a nova pozicija biće interni revizor dok su dva cilja u narednoj godini  dalja finansijska stabilizacija preduzeća i podizanje kvaliteta pružanja usluga, rekla je direktorka JKP „Vodovod“ Kosara Ilić

U planu je da se proizvodnja vode podigne za najmanje tri procenata, što će iziskivati 1.800 analiza na uzorcima na mreži, za šta će se u narednoj godini izdvojiti 5 miliona 135 hiljada dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Biće izbaždareno 5.000 vodomera,  a u planu je i standardicazija postojeće laboratorije. „Vodovod“ će učestvovati u obeležavanju instalacija u gradu, u okviru izrade geografsko informacionog sistema.

Na 12. sednici Gradskog veća usvojen je Statut JKP „Vodovod“, kao i program poslovanja ovog preduzeća u 2017. godini. Izmene Statuta odnose se na poslovanje preduzeća, prava i obaveze koje ono ima prema osnivaču, kao i osnivač prema preduzeću, na politiku cena, osnove iz oblasti planiranja, izbor i imenovanje nadzornog odbora i direktora, a novina je biranje izvršnih direktora, dok se mesto zamenika direktora ukida.

Cilj je profesionalizacija rada preduzeća, najavila je  Ilić.

Rashodi su planirani u visini od 566 miliona i prihodi od 568 miliona, od čega će masu zarada činiti 231 milion, što je prvi put ispod 50 procenata od ostvarenih prihoda.

U narednoj godini ciljevi „Vodovoda“ biće efikasnije otklanjanje havariija, ušteda energije izgradnjom sistema izolacije, kao i na zaštiti životne sredine i izvorišta. U okviru KFV programa, u 38 ulica, odnosno 16 kilometara biće rekonstruisana vodovodna mreža, što će biti investicija od milon 700 hiljada evra.

„Vodovod“ je počeo da sprovodi anketu među građanima, koja je pokazala da oni na prvom mestu cene kvalitet vode, redovnost u vodonsnabdevanju, bezbednost po zdravlje, cena, i na kraju način plaćanja, rekla je između ostalog Kosara Ilić.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.