U Vlasotincu dodeljene značke i zahvalnice vojnicima

Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vlasotincu dodeljene značke i zahvalnice vojnicima

VLASOTINCE

U organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije danas je u Vlasotincu upriličena svečana predaja značaka i zahvalnica za 41 vojnika, sa teritorije vlasotinačke opštine, koje je uputio centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Leskovac, a koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u periodu od 2011. do 2015.godine.

Inače, do sada vojni rok sa teritorije opštine Vlasotince služilo je još 42 vojnika, koji su određena priznanja primili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ranije, što znači da je vojničku opremu nosilo ukupno 83 momaka i devojaka iz vlasotinačke opštine.

Svečanosti su prisustvovali pored načelnika Uprave za obaveze odbrane pukovnika Dragana Kotarlić i načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković sa saradnicima i načelnikom Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Leskovac potpukovnikom Draganom Milićem i referentima, kao i komandantom Garnizona Leskovac pukovnikom Slađanom Cvetkovićem. Domaćini svečanosti bili su predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i njegov zamenik Boško Stančić, zatim Živan Šušulić direktor gimnazije i Milivoje Đorđević direktor Tehničke škole.

Slavodobitnicima Značke je uručio pukovnik Dragan Kotarlić, a Zahvalnice Zoran Todorović predsednik vlasotinačke opštine.

Pukovnik Nenad Marković istakao je da je vojnički poziv danas, ponovo, cenjen i da su vojnička uniforma i vojnički poziv ponovo popularni, a posebno je istakao:

– Čestitam svim vojnicima koji su danas dobili zaslužena priznanja, a u isto vreme želim da nikad svoje stečeno znanje i veštine nikad ne budu u prilici da ga koriste -.istakao je pukovnik Marković, rekavši još, da je služenje vojnog roka sa oružjem gest odavanja počasti precima.

Predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović uz čestitke nagrađenima, složio se sa konstatacijom pukovnika Markovića da su narod i vojska od uvek neraskidivo povezani i podsetio:

– U godini kada se u celom svetu obeležava 100 godina od Velikog rata, treba se potsetiti albanske golgote, srpskog herojstva, mučeničke smrti i slavnog, oslobodilačkog povratka sa grčko ostrvo. Srpski narod i njegova vojska imaju izuzetno mesto u svetskoj istoriji ratovanja. Na žalost, to herojstvo uvek su pratile velike žrtve, jer koliko god da je bio goloruk i siromašan, srpski narod je vapio za slobodom, i uvek je imao izuzetne pojedince. U rang izuzetnih pojedinaca, ja bih, svrstao i one koji danas dobijaju značke i zahvalnice. Oni su dokaz da se domovina brani ne samo oružjem nego i znanjem, vaspitanjem, poštenjem i poštovanjem – istakao je prvi čovek vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.