U Srbiji još 263 osobe pozitivne, u Nišu i Leskovcu na lečenju 556 pacijenata

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2020, 16:35

U Srbiji još 263 osobe pozitivne, u Nišu i Leskovcu na lečenju 556 pacijenata

Od prethodnog preseka broj obolelih od virusa korona u Srbiji potvrđen je kod još 263 građana, te je ukupan broj obolelih 8.042. U Kliničkom centru u Nišu leči se 439 pacijenata, a u Opštoj bolnici u Leskovcu 117. Pet osoba preminulo je u poslednja 24 sata, a jedna osoba bila je štićenik privatnog Doma za stare "Eskulap" u Nišu.

U poslednja 24 sata testirano je još 4.365 osoba, a od ukupnog broja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ljudi koji su na bolničkom lečenju, 85 je na respiratoru. U Kliničkom centru u Nišu leči se 439 pacijenata - u staroj zgradi 160 i novoj 279. U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, leči se 117 osoba.

Od ukupnog broja pacijenata u Nišu, 14 je priključeno na respiratore i oni se, kako kažu u Kliničkom centru, nalaze u teškom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 14 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju. Dva pacijenta su ekstubirana. Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - navodu u KC Niš.

Prema rečima predsednika Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislava Nedimovića, 45 štićenika Gerontološkog centra u Nišu izlečeno je i prebačeno iz Kliničkog centra. On navodi da je situacija u Nišu povoljnija nego pre petnaestak dana.

Danas je situacija mnogo drugačija, ne mogu da kažem je ona u Nišu dovedena do kraja, ali dobili smo bar 2 bitke, i mislim da ćemo taj rat sa covidom na prostoru Nišavskog i Topličkog okruga završiti na jedan kvalitetan način - rekao je Nedimović.

Ukupno je u ustanovama socijalne zaštite kovidom zaražen 561 korisnik i 149 zaposlenih, a od početka epidemije izlečeno je 67 štićenika i 17 zaposlenih.

U privremenim bolnicama u Nišu je smešteno 430 osoba - u Domu studenata Medicinskog fakulteta je njih 145, u Domu učenika 93, a u "Zelengori" u Niškoj Banji 192. U Sokobanji je u privremenoj bolnici smešteno 63 osoba.

Ukupno testiranih od početka epidemije je 64.303, a procenat smrtnosti je 1,94 %.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osmoro novoobolelih od korone u Pirotskom okrugu, ukupno 65

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2020

U poslednja 24 sata zabeleženo je još 8 pozitivnih slučajeva na virus korona u Pirotskom okrugu, te je ukupan broj obolelih sada 65. Najviše ih je u Pirotu - 45, a tri osobe iz ovog kraja su na bolničkom lečenju.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.